Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választásokon a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végigvitelére.

Johnson: erőteljes új felhatalmazás a Brexit végigvitelére

Johnson, akit saját választókerületében jelentős fölénnyel újjáválasztottak alsóházi képviselővé, a körzet eredményének péntek hajnali bejelentése utáni rövid felszólalásában kijelentette: a felhatalmazás nemcsak a Brexit végigvitelére szól, hanem az ország egyesítésére és a brit nép érdekében meghozandó elsődleges fontosságú feladatokra, mindenekelőtt az állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) fejlesztésére.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn nem sokkal korábban bejelentette, hogy a következő választások idején már nem ő vezeti a pártot, bár azt nem közölte, hogy mikor távozik a Labour éléről.

Az előrejelzés szerint a konzervatívok jelentős többségbe kerültek, a Munkáspárt viszont évtizedek óta a legrosszabb eredményét érte el a csütörtöki választáson.

A harmadik legnagyobb országos párt, a Brexitet ellenző, EU-párti Liberális Demokraták vezetője, Jo Swinson elvesztette képviselői mandátumát.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Abszolút többség? Megindul az orbánosodás?
36
Tehát a népszavazás után, a britek ismét kifejezték szándékukat a brexit végrehajtatására.

No persze, nem csodálom, hogy várnak egy határozott elkülönülést pl. határellenőrzés, büntetések szigorítása, amikor nyilvánvalóvá vált hogy a "bűneit bánó, rehabilitálásra váró" muszlim seggfej, átbaxta a társadalom fejét és egyszer csak megkésel, megöl, brit embereket. Majd, a leszereléséhez egy narvál agyarral felszerelkezett lengyel(is) kell. Hát igen. Küzdelem ez, ha úgy hozza a sora, kedves elkényelmesedett, jóléti-fogyasztó polgárok. Remélem ismét felébredt a britekben a makacsság és merészség, amivel anno pl. világ birodalommá váltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.