Meghalt a keddi ostravai kórházi lövöldözés három sérültjének egyike, s ezzel hétre emelkedett az áldozatok száma – jelentette csütörtökön este a cseh közszolgálati hírtelevízió.

Az asszonyt a támadó fejbe lőtte, s állapota a kezdetektől fogva válságos volt.

Meghalt a keddi ostravai kórházi lövöldözés egyik sérültje

Fotó: Policie ČR

"Állapota szerdán tovább romlott, súlyos sérüléseibe csütörtökön délután belehalt" – erősítette meg Petra Petlachová, az ostravai kórház szóvivője újságíróknak. A két másik férfi sérült állapota kielégítő, az egyiket csütörtökön délután házi kezelésbe engedték – tette hozzá.

Az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában kedden reggel történt lövöldözésben hat ember a helyszínen meghalt, és hárman sérüléseket szenvedtek. A gyilkos, egy 42 éves férfi, később magával is végzett.

Az elkövető tettének indítékai továbbra is ismeretlenek. Nem hivatalos információk szerint személyes okok állhatnak a lövöldözés hátterében. A sajtóban megjelent értesülések szerint az elkövetőt korábban a kórházban kezelték, de úgy érezte, hogy nem foglalkoztak vele megfelelően.

Az áldozatok emlékére kedden délben egész Csehországban két perc és húsz másodpercre megszólalnak a szirénák.

Ily módon tisztelgett Csehország 2015 februárjában is, amikor egy férfi a dél-morvaországi Uhersky Brod egyik vendéglőjében nyolc embert lőtt agyon.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.