Ankara semmilyen körülmények között nem fog visszakozni az orosz Sz-400-as légvédelmi rakétarendszerek megvásárlásától, mert az országnak életbe vágóan fontos, hogy hatékonyan meg tudja védeni légterét – jelentette ki Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter.

Bármit akar a NATO – a törökök tovább dörgölőznek Moszkvához

Akármik is legyenek a következmények, nem fogjuk felmondani a többmilliárd dolláros megállapodást” – idézte Cavusoglut az rt.com orosz hírügynökség, „Nagyon nagy szükségünk van megfelelő légvédelemre. Megpróbáltuk megvenni az USA-tól és Franciaországtól, de ez nem sikerült” – magyarázta a Dohában tárgyaló miniszter.

A miniszter két nappal az után szólalt meg, hogy az amerikai szenátorok támogatták azt a törvénytervezetet, amely szankciókat léptet életbe Törökország ellen az Sz-400 rendszer megvásárlása miatt. A szankciók ugyancsak sújtják azokat a török vezetőket, akiket Washington felelősnek tart az észak-szíriai kurd területek elleni török katonai támadás végrehajtásáért. A büntetések egyike, hogy Törökországot kizárják a legújabb amerikai harci gép, az F-35-ös vásárlói közül.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Milyen stílszerű lenne, ha a NATO-tag Törökország orosz rakétával lőné le az orosz vagy bármely NATO ország repülőjét.
A jumurdzsákék 150 év alatt tökéletesen eltanulták a csárdást. Egyet jobbra (Európa), egyet balra (Oroszország). Pusztán a kiegyensúlyozottság érdekében. (erre azért tudnék egy jobb szót is)
Jozefina
A NATO-nak át kellene értékelni egész kelet európai politikáját!!! Erdogan egy megbízhatatlan ember, akárcsak orbán!!!
Eriksson
Törökországnak meg kell védenie magát az esetleges támadásoktól, ami ugye potenciális eshetőség a térség háborús hangulatát figyelembe véve. S persze onnan vásárol fegyvereket ehhez, ahonnan olcsóbban kapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.