Leginkább a szlovákokat és az osztrákokat kedvelik a csehek – derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amely azt mérte fel, milyen a cseh lakosság viszonya más nemzetekhez, illetve más országok lakóihoz. A magyarok megítélése folyamatos javulásról tanuskodik.Megnyugodhatunk: a csehek bírnak minket

Fotó: Pixabay

A CVVM közvélemény-kutató intézet által elvégzett felmérés adatait vasárnap hozták nyilvánosságra. A novemberben készített felmérésben a válaszadók egytől ötig terjedő skálán nyilváníthattak véleményt az egyes országok lakosairól. Az egyes volt a legjobb, az ötös pedig a legrosszabb osztályzat.

A szlovákok a csehek 86 százalékának rokonszenvesek, három százaléknak ellenszenvesek, 10 százalék a közömbös minősítést választotta.. A második helyen az osztrákok végeztek, akik a csehek 74 százalékának szimpatikusak, hat százaléknak ellenszenvesek, 19 százaléknak közömbösek.

A harmadik, negyedik és az ötödik helyen a svédek, az olaszok és a franciák végeztek. A svédeket és az olaszokat egyaránt 67 százalék, a franciákat pedig 64 százalék minősítette rokonszenvesnek. Hatodikok a britek, hetedikek a görögök, míg a nyolcadik hely a magyaroké.

A magyarok a csehek 58 százaléka számára szimpatikusak, 31 százaléknak közömbösek, kilenc százalék pedig ellenszenvesnek tartja őket. A megkérdezettek két százaléka nem nyilatkozott. A magyarok kedveltségi indexe folyamatos javulásáról tanúskodik.

Az idén a magyarok mögött végeztek a korábban nagyon kedvelt lengyelek, illetve az amerikaiak, a németek vagy a szerbek is.

A felmérésben 25 ország lakosairól mondtak véleményt a cseh emberek. Az utolsó három helyre az irániak (4,18), az afganisztániak (4,17) és az irakiak (4,16) kerültek.

MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nő a cseh sörök alkoholtartalma, javul a Fidesz-kormány látszata.
Eladott Ország
Én nem tudom, ki fizette a CVVM közvélemény-kutató intézet, de nekem ez a Babis egy olyan szerencsétlen balfasznak tűnik, aki épp be akar szarni. Nyolc forint ellopását se nézném ki belőle, erre kiderül, hogy egy sunyi, körmönfont tolvaj, aki macaristani haverjával együtt a saját népét lopja meg. Undorító, szar féreg mind a kettő.Nálunk Orbán családjához, barátaihoz és a pénztárosához, a Lölőhöz sokkal nagyobb pénzek vándoroltak, mégsem tüntet akárcsak 100 ezer ember sem. Sajnos. A Tiborcz adó mellé kellene egy jó nagy Mészáros-Orbán tüntetés is és ha már együtt lennének az emberek, akkor lehetne Lázár, Rogán, Szíjjgyártó és fajtájuk ellen is tüntetni egyben. Mondjuk Polt és Handót, Matolcsyt sem kéne kihagyni. Azt még hozzátenném, Csehországban, Magyarországgal ellentétben nem csökken a népesség, hanem kis mértékben még nő is. Babis emelni akarja a szociális támogatást, ami ott van, csak emelni kell. Emelni akarja a nyugdíjakat, ami ott szintén jobb mint itt, feltételezem nem is 2,8 százalékkal, és másfajta családpolitikát akar. Mi az ami egyezik a két ország között. Semmi, illetve annyi, hogy aki fizet az rendel. Erősödött a csehek bizalma Orbán Viktor magyar miniszterelnök iránt. Ez tűnt ki abból a csehországi közvélemény-kutatásból, amit szintén a CVVM közvélemény-kutató intézet végzett. No komment!
Fox W Mulder
Az a nagyobb kérdés a Magyarok kiket bírnak magukon kívül ? 40 évig vendégszerető országnak volt beállítva ,de az sem volt igaz ,: -((( A mostani helyzet : Jójjön bárki három napra hagyjon itt minél több pénzt és tűnjön el ! Senkit nem bírnak 100 % ban . Ge@i egy nép vagyunk higgyétek el :-((((((((((((((((((((( Ez az igazság !
Fox W Mulder
Ez a nép a saját fajtáját is utálja ! Nézzetek magatokba azt ajánlom !:-((((((((((((((((((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.