Öt embert ítélt halálra hétfőn egy szaúd-arábiai bíróság a Washington Post újságírója, Dzsamal Hasogdzsi meggyilkolásáért – írja a Telegraph.

Öt embert kivégeznek Hasogdzsi meggyilkolása miatt – a főbűnösök megússzák

11 gyanúsított vett részt a titokban zajló tárgyalásokon. Köztük olyan ügynökök is voltak, akik közvetlenül a koronahercegnek dolgoztak. A halálraítéltek mellett további három emberre szabtak ki összesen 24 évnyi börtönbüntetést. Mindannyian fellebbezhetnek az ítélet ellen.

Dzsamál Hasogdzsi rendszerkritikus szaúdi újságírót tavaly októberben ölték meg brutális kegyetlenséggel. A gyilkosság, amelynek részleteit a török titkosszolgálatok tárták fel, nemzetközi botrányt robbantott ki. A CIA és több ország kormánya úgy véli, hogy az újságíró eltüntetésére Mohamed bin Szalmán adta ki a parancsot. Szaúdi tisztségviselők tagadják ezt.

A gyilkosság miatt végül Mohamed bin Szalmán trónörökösnek ki kellett mondania, hogy övé a végső felelősség, azt azonban tagadta, hogy ő rendelte volna el Hasogdzsi brutális meggyilkolását.

Salán as-Salán szaúdi főügyész azt is elmondta, hogy a trónörökös bizalmasa és volt tanácsadója, Szaúd al-Kahtáni ellen nem emeltek vádat, mivel ehhez nem találtak elég bizonyítékot, írja az MTI. A szaúdi hírszerzés akkori helyettes vezetőjét, Ahmed al-Aszírit és Ahmed al-Otejbít is elengedték. Ahmed al-Otejbít Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusának volt a vezetője, ahol Hasogdzsit megölték. A gyilkosság vádlottjainak pere januárban kezdődött Rijádban. Hasogdzsi holtteste a mai napig nem került elő.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
na, eza demokrácija teccik csak igazán a zamcsiknak.
Lepényleső
Mintha itt hon volna,mindenki tudja,csak a bizonyításhoz nincsen mersze,módja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.