Úgy alakult, hogy a Star Wars amerikai bemutatójának napján jött létre Donald Trump aláírásával a Space Force, mint az Egyesült Államok fegyveres erőinek hatodik ága. Eddig szárazföldi erőkből, a légierőből, a haditengerészetből, a tengerészgyalogságból és a parti őrségből állt az USA hadereje, és utoljára meglehetősen régen, még 1947-ben bővítették ezt a kört. A hírt egy, a jövő évre tervezett 738 milliárd USD védelmi költségvetéssel foglalkozó cikkel együtt (abban már külön soron szerepel a Space Force) közölte le az amerikai védelmi minisztérium honlapja. Általánosságban – egybek mellett – a hasonló területen zajló orosz és kínai programok által okozott fenyegetettséggel inodokolják a Space Force létrejöttét.

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Az űrparancsnokság, az USSPACECOM, az űrbeli műveletek tervezéséért... - azt még elhiszem -, de a végrehajtásáért végül is majd a Roszkoszmosz fog felelni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.