Megvalósult az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egyik álma: rövid időre az országa teljes online hálózata lecsatlakozott a globális internetről. Több napon át zajló tesztelés eredményeképp Oroszország levált a globális internethálózatról - jelentette a ZDNet technológiai hírportál. A rövid ideig tartó leválást hónapokig tartó tervezés előzte meg, és főleg orosz kormányhivatalok vettek részt benne. Az, hogy az első éles kísérlet sikeres volt, azt jelenti, hogy az orosz internet (a RuNet) akkor is működőképes marad, ha a globális kiszolgálórendszerek esetleg leállnak. A lecsatlakozás ugyanakkor nem civil vagy állampolgári kezdeményezésre valósult meg, az egészet kormányzati szándék vezérli: a leválás egyik fontos következménye, hogy általa olyan tartalmak terjeszthetők az ország internetezői előtt, melyeket a kormányzat megfelelő minőségűnek tart, a hatalommal kritikus hangokat pedig nem kell kiszűrni.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Lehet, hogy orban basi mar megbeszelte a reszleteket Magyarorszagra vonatkozoan is... Szoval ha nem tetszik a facebook, otthon is le lehet majd valni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.