Most először azonban elítélték a férfit, aki kizárta rokonát.

Nepál hó borította hegyein minden évben több nő fagy halálra amiatt a régi hagyomány miatt, hogy nem mehetnek be a házba menstruációjuk alatt

- írja az Index. A nepáli tradíció szerint a menstruáló nőket az istállóba kell száműzni, hogy ezzel védjék meg a falu tisztaságát. Az idén azonban első alkalommal börtönre ítélték azt a férfit, aki miatt halálra fagyott a fiatal nő.

A New York Times szerint a nőjogi szervezetek bíznak abban, hogy ezzel végre a nők jogai előnyt élveznek az évszázados tradíciókkal szemben.

A fiatal nőt, a hegyvidéki Acham nevű faluban, sógora tette ki a fészerbe, ahol halálra fagyott.

Közben emberjogi csoportok nagy erőkkel sürgetik a hatóságokat, hogy tartassák be azt a tavalyi törvényt, ami azokat bünteti, akik kizárják otthonából a menstruáló családtagot.

A törvény ellenére a menstruáló nők kizárása még mindig népszerű a falvakban,

többen tiltakozásukat is fejezték ki, hogy most börtönbe került valaki, aki mindössze csak tiszteli a hagyományokat.

Forrás: Index

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nepál, a buddhizmus hazája...mennyi kettősség van a világunkban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nepál, a buddhizmus hazája...mennyi kettősség van a világunkban.
görbetükör
@Nyírfa: akár a "keresztény kultúrában". :(
Nyírfa
@görbetükör: Igen, ezért is fogalmaztam úgy, hogy a világunkban.
Ahogy Jézus élt, úgy kellene mindannyiunknak, amit Buddha tanított, úgy kellene gondolkodnunk.
Valahol olvastam, régen, már nem emlékszem a forrásra, hogy Jézus, azokban az években, amelyek homályban maradtak a krónikások előtt is, Indiában járt, ismerkedett a nagy előd tanításaival.
Ha egy időben éltek volna...de jó eljátszani a gondolattal. :)
görbetükör
@Nyírfa: Egyébként a Biblia szerint is tisztátalan a havibajos nő. De ott csak szentélybe, templomba nem léphet be, szó nincs olyanról, hogy a házból is ki kellene zárni.
Sajnos a Bibliát kevesen ismerik, amit meg tudnak belőle azt is csak kimazsolázva. Ez önmagában nem lenne baj, csak akkor, ha hivatkoznak rá, vagy életformába épül be.
Nyírfa
@görbetükör: Pedig már akkor is tudták, hogy a menstruáció a meg nem termékenyített petesejt távozása, éppen hogy a tisztulás folyamata, amely felkészíti a női szervezetet az új petesejt megtermelésére.
görbetükör
@Nyírfa: Igen, tisztulás, ami azzal jár, hogy a "tisztátalan" távozik.
Nyírfa
@görbetükör: :) Hát ezt még lehetne fokozni, mert napi szinten, naponta többször is tisztulunk, dolgozik a vesénk, a bélrendszerünk, a májunkban meg annyi méreganyag halmozódhat fel, a gondolatainkról és az érzelmeinkről nem is beszélve, hogy a templomnak még a környékére sem mehetnénk. Szóval, a bibliai értelmezés szerint tisztátalanok vagyunk mind egy szálig. :)
Azért én az isteni teremtést nem minősíteném a bibliát írók helyében.
görbetükör
@Nyírfa: Azért nem kell mártírnak lenni, nem csak a nő tisztátalan, időnként a férti/fiú is. (lentebbi idézek) De ezek időszakos dolgok és néhány nap alatt megtisztulnak. Addig meg ne menjen szentélybe, templomba. Senkinek nem sértés, természetes folyamatok. Mint amikor evés előtt kezet mosol, mert az is tisztátalan. És nem ciki, sőt!

"Szóla ismét az Úr Mózesnek s Áronnak, mondván:
Szóljatok Izráel fiainak és mondjátok meg nékik: Ha valamely férfiúnak magfolyása támad, az ő folyása tisztátalan.
És pedig tisztátalan lesz e folyás miatt: akár folytonos az ő magfolyása, akár megreked testében ez a folyás; tisztátalanság ez ő nála.
Minden ágy, a melyen fekszik a magfolyós, tisztátalan, és minden holmi is, a melyre ráül, tisztátalan lesz."
Eriksson
Lehetséges, hogy a kiközösítést kerülendően voltak a nők feszt terhesek, majd évekig szoptattak?
Nyírfa
@görbetükör: Nem ez az első vita köztünk. :) Én úgy vagyok vele, kedves görbetükör, hogy egyetlen valódi szentély van, a lelkünk. És, ha a szívünket megnyitjuk előtte, akkor valódi tartalmakkal telik meg az életünk.
görbetükör
@Nyírfa: Nem velem vitázol, a Bibliával. :D
Szíved joga, hogy mit fogadsz el és mit nem.
Nyírfa
@Eriksson: Meg nem volt tévé, internet, fogamzásgátló tabletta, koton stb. :)
Én egyébként a szoptatás híve vagyok. Amíg van anyatej, és, amíg abban van tápérték, legyen első számú tápláléka a gyerekünknek.
Nyírfa
@görbetükör: A bibliával nem vitatkozhatom, legfeljebb az íróival, a képviselőivel , a tolmácsolóival. :)
görbetükör
@Nyírfa: Akkor mit fogadsz el a Bibliából?
Eriksson
@Nyírfa: Nem ilyen értelemben írtam, hanem a menstruálás elkerülése céljából.
Eriksson
@Nyírfa: A Bibliát emberek írták, másolták, fordították. Ezernyi félreértelmezési hiba adódhatott az évezredek során.
Nyírfa
@görbetükör: Semmit nem kell elfogadnom.:) Én a lélekben hiszek.
görbetükör
@Nyírfa: Tedd azt.
Viszont akkor véleményt se alkoss róla és azzal se vitázz, aki elfogadja. Mert valóban semmit nem kell elfogadni, de ugyanakkor szabad is elfogadni. :)
Nyírfa
@Eriksson: 14.18., 14.21

Igazad van., mégis, valahol kapcsolódnia kellene a gondolatomnak a tiéddel, de hiányzik egy láncszem. Ha rájövök, visszatérek rá, jó?

Abszolút egyet értek. Ami érdekelne, de egyelőre távol tartom magam tőle, az a Holt-tengeri tekercsek tartalma.
Olvastad James Redfield könyveit?
csak úgy....
December közepéig 37 életet követelt a kihűlés magyarországon! Ebben is jobbak mint Nepál. :(
propeller.hu/itthon/3486311-december-kozepeig-37-eletet-kovetelt-kihules
Nyírfa
@görbetükör: Talán azért nem fogadom el, mert van véleményem róla. A vélemények kicserélése pedig előre visz mindaddig, amíg van értelme. Te azonosulsz a bibliában olvasottakkal? Az sem mindegy, hogy az Ó- vagy az Újszövetség könyvéről van-e szó.
Nyírfa
@csak úgy...: Ez a magyar nemzeti tisztátalanság.
görbetükör
@Nyírfa: Az Ó- és Újszövetség egyaránt a Biblia része, megbonthatatlan. Feltételezem, nem olvastad el teljeen és nincs ismereted az összefüggésekről. Mégis van véleményed.:D
Sebaj, hit nélkül valóban egy ellentmondásos könyv.
Egyet azért mondok, a hit nem érvek-ellenérvek hatására alakul ki, sőt nem is a Bibliát olvasva. Hallgass a lelkiismeretedre, többet érsz vele, mint értelemmel kutakodni. Az ember nem tévedhetetlen még az ismert tudományos tételekben sem. Hát még ha hitről van szó. Egyébként is a Biblia szerint is:
"Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem."
Nyírfa
@görbetükör: Igen, a lelkiismeret. Mindennél fontosabb, mindennél előrébb való. Egyébként úgy gondolom, az ember abban hisz, amit érez. Nem az érzelem szintjén, az egészen más, hanem az intuíció által, amely meditációval egészen magas fokra fejleszthető.
Az nagyon izgalmas, amikor a részek a felismerések hatására elkezdenek összekapcsolódni. Mint ahogy kiraksz egy puzzle-t, és egyszer csak megvan a kép. Aztán rájössz, hogy ez a kép csak egy része egy nagyobbnak! :))
Eriksson
@Eriksson: 14:53. Nemrég láttam egy filmet, amely James Redfield Mennyei prófécia c. írásából készült. Mit mondjak... Az eleje kicsit érdekes volt, később zavaros, a vége meg teljesen meseszerű. Olyan, amilyet délutánonként szoktak vetíteni gyerekeknek.
Eriksson
@Nyírfa: Namégecccer.
15:03-kor neked írtam:
@Eriksson: 14:53. Nemrég láttam egy filmet, amely James Redfield Mennyei prófécia c. írásából készült. Mit mondjak... Az eleje kicsit érdekes volt, később zavaros, a vége meg teljesen meseszerű. Olyan, amilyet délutánonként szoktak vetíteni gyerekeknek.
Nyírfa
@Eriksson: Akkor talán nem is érdekel ez a vonal. A spirituális írók közül az egyik legismertebb. A Mennyei prófécia az első kötete, letenni is alig tudtam. Aztán a felismerések, Shambala titka..., de azt az élményt, amelyet a Barátságban Istennel sorozat nyújtott Neale Donald Walsch közvetítésében, semmi nem múlja felül.
Nyírfa
@Eriksson: Megelőztél! :) Könyvben egészen más, ég és föld! Én is láttam a filmet, vártam , aztán egy idő után elkapcsoltam. Semmit nem ad vissza abból, amit a könyv írója nyújtott.
Eriksson
@Nyírfa: Azért kezdtem nézni a filmet, mert érdekelt a téma. Ám az elég gagyira sikerült. Mondom, a könyvet nem olvastam.
fahrenheit451
@Nyírfa: Az érzelem a legutolsó a hitben. De ott van végül.
Hogy szeretheted azt, akit nem is ismersz?
Hogy szeretheted azt, akit, miután megismertél, de nem jön be neked?

A hit tudásalapú:
"Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk. Aki hisz valamiben, az meg van győződve arról, hogy az a dolog valóságosan létezik, annak ellenére, hogy nem látja."

Azért, mert hiszel valamiben, attól az még nem lesz igaz.
és fordítva.
Ha nem hiszel valamiben, attól az még igaz.
De ott van még a másik baj: Miután megismerted, meglrtetted, el tudod fogadni?

Tudod, Armageddonkor az egész világ - a vezetőik uszítására - egységesen fog Jézussal és a seregével szembeszállni.
Ez minimum elgondolkodtató.
Ez hogy lehetséges?
Milyen szellemi állapotban kell lennie az embereknek az egész világon, hogy erre képesek legyenek?
Pl. olyanban, mint most vannak, hogy a 7,5 milliárd emberből közel 7,5 milliárd ember nem ismeri Istent a maga valójában?
Nyírfa
@Eriksson: Egyszer, ha az utadba kerül, nézz bele. Az egyik , sőt, a legfőbb felismerése az írónak az, hogy nincsenek véletlenek, hogy amikor eljön valaminek az ideje, mert megértünk rá, hogy eljöjjön, akkorra megteremtődött a megfelelő helyzet, találkozunk a megfelelő emberrel, segítőkkel: ez a szinkronicitás pillanata. Elmulaszthatjuk, ahogy ezt meg is tesszük számtalanszor, de ennek csak mi látjuk a kárát.
Szóval, érdemes belekukkantani, ha már úgyis érdekel.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Javaslom, hogy az álló farkú férfiakat meg kergessék ki a hegyoldalba, a jakokhoz. Azoknak nem szokott még a fejük se fájni...
csak úgy....
@Eriksson: szóval se a filmet sem a könyvet de kívürü tudod mint a bibliát és te mindenbe járatos...
nálam,te a jajj istenem kategória és minden tiszteletem a téged elviselöknek!
Eriksson
@Nyírfa: Kösz, hogy felhívtad a figyelmem. Majd körülnézek.a Torrent kínálatában. :)))
görbetükör
@Nyírfa: Nem mennék bele ebbe a lélek/lelkiismeret dologba inkább mélyebben.
Csak annyit jegyzek meg, a meditáció veszélyes tévút.
De legyen neked hited szerint.
csak úgy....
@görbetükör: "a meditáció veszélyes tévút " ebben tökéletesen igazat adok, mert csak a problémák elhessegetése magunktól ,mikor pár órát magunkon kívül töltünk, mint egy drogos és aztán cupp...,jön a valóság ami bonyolultabb mint egy indiai meditáló fakír élete...
Nyírfa
@fahrenheit451: Az érzelem mindenbe átszűrődik. Ezért olyan fontos megtanulni megkülönböztetni az érzéstől. Úgy definiáltam e két fogalmat a magam számára, hogy az érzés belülről fakadó információ - intuíció, forrása a lélek - , míg az érzelem külső ingerre adott énvédő és énértékelő primitív válasz.
Ha a szeretet érzelemfüggő, akkor az maga az önbecsapás.
Ha a szeretet feltételek nélküli, és nem a magad meg nem élt tehetségét, szépségét, erejét csodálod a másikban - akár Istenben vagy az Istennek gondolt erőben - , akkor rábízhatod magad az érzéseidre.

A hittel részben hadilábon állok, részben magam is úgy gondolom, hogy tudás az alapja, de , ha reményhez kapcsoljuk, akkor inog, nem stabil - már, ha a hitnek létezhet stabilitása.
görbetükörnek azt írtam, hogy a lélekben hiszek, és ez így is van. De csak hit lenne? Ha kapaszkodni akarok, akkor hiszem a lelket. Ha élem azt, ami vagyok, akkor tudom a lelket, mert érzem az erejét, és használom az általa nyert tapasztalataimat, sőt, bátran támaszkodom rá. Bonyolult, de mégsem.

Ez az " igaz, ha látom " - mentalitás már sok életet tett tönkre. Mert látni nem csak egyféleképpen, a két szemünkkel lehet.
Hiszen Jézus is elvette Saul látását, hogy belülről értse meg, lássa a krisztusi igazságot - Pál apostol lett belőle.
Van-e jogunk tagadni, amit nem látunk? El tudjuk-e fogadni azt, amit mi nem, de mások érzékelnek?
Alapkérdések. Ahogy Te felteszed, úgy felteszi magának minden gondolkodó ember. És ez a lényeg, mert a kérdésre előbb-utóbb válasz is jön.

Tegnap azt írtam neked, hogy az embereknek emlékezniük kell/kellene a valóságukra. Hogy igazából - szerintem - erről szól az életünk: gyakorolni az emlékezést. Tapasztalni, behívni az információt - intuíció -, és be is engedni, aztán élni vele, használni. Mindenkinek van krisztustudata. Sok embernek meg fog nyílni, másoknak nem. Hogy ki, mi győz? Ha elbukunk, újrakezdjük, mindaddig, amíg el nem oszlik a homály. De a Szeretetet legyőzni...
Nyírfa
@Eriksson: 15.34

Szívesen.
Esetleg egy könyvesboltban, ha ott nem találod. :)
görbetükör
@Nyírfa: mit értesz szereteten?
Mert szerintem ez az egyik legjobban félreértett fogalom.
Nyírfa
@görbetükör: Emlékszem, a meditációtól már régebben is óvtál mindenkit. Vagy az a jóga volt? Végül is, van összefüggés a kettő között.
Akkor inkább szóba sem hozom az éber meditációt - éber tudatosság, jelenlét - ami az ember által megélhető legtisztább isteni állapot. Jézus egész élete ebben az állapotban telt el.
Nem tudom, mi lehet a léleknél mélyebb, nekem ez a legkívánatosabb közeg. :)
cikicakk55
@csak úgy...: ma 14:36

Ráadásul itt nincs is ilyen felfogás,mint Nepálban,ráadásul szerintem akik megfagytak,már rég nem menstruálnak,vagy nem is menstruáltak soha.
Nyírfa
@görbetükör: Ha valami érzelgős, zenei aláfestéssel megtámogatott ingerre gondolsz, akkor az nem az.
Az egy olyan derűs létállapot, amelyben látod a magad és a mindenkori környezeted viselkedésének az okát, látod, mi honnan ered, és hová vezet, nem félsz, mert tudod, hogy nincs mitől, éled az erődet - a szellemit, a fizikait, a lélekerődet -,
együtt érzel mindennel és mindenkivel. Szabad vagy, és tudatában a méltóságodnak, így a másokénak is. Megértő vagy, feltételek nélkül elfogadó, de ez nem azt jelenti, hogy magadra veszed mások igazságait. Csak elfogadod azok létezését.
Nagyon röviden: a szeretet azonos a szabadsággal, az örömmel, az együttérzéssel, az elfogadással. Maga az Élet.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: @görbetükör: Kettőtök párbeszéde nagyot emelt a Propeller színvonalán!

Mindegyik hozzászólásotok lájkot érdemel és kap egyben.
görbetükör
@Nyírfa: szerintem a szeretet: nem ártani. Ami azt is jelenti, hogy sokszor azt is meg kell tudni tenni, amit nem szivesen fogadnak. Mert a cél az, hogy ne ártsunk. És bár mindent szabad, de nem minden használ.
És ehhez nem az kell hogy mindenkit kedveljünk! Mint az irgalmas szamaritánus.
Sokat irhatnék még, de úgy vélem, ennyiben is benne van a lényeg.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: De jó! Köszönöm! Megtiszteltetés számomra.
Nyírfa
@görbetükör: Nem a kedvelésről van szó, görbetükör! Az megint más. És, persze, hogy nem ártunk! Hogyan is tudnánk, amikor értjük, hogy mi miért történik. Hogy őszinték vagyunk, és nem támogatjuk a hatalmi játszmákat sem a személyes kapcsolatainkban, sem a tágabb viszonylatainkban , amivel akár haragosokat is szerezhetünk, az természetes. De , ha kertelünk, azzal nem használunk annak, akinek nem merjük megmondani a mi igazságunkat. Aztán, ő az információval kezd, amit akar. Szabad akarat van.
Reggelig folytathatnánk. Meg még utána...de, én úgy érzem, közeledünk.
1magyar
Ezek még az állatoknál is primitívebbek a hagyományaikkal! Mennyi hülye van!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: mint akik nem erröl a világról! és nem esnek egymás torkának...
CsipkeRózsa
@csak úgy...: Igen, és még sokat lehet tanulni is az általuk leírtakból.
csak úgy....
@Rockxy: kíváncsi lennék a feneketlen bárszekrényedre...,te mindenbe globálisan vagy otthon?
csak úgy....
@division: fogadok,hogy szarban van a céged és itt,a propelleren szeretnéd kinyalni a kedvezö kölcsönt! mennyi köll ?
division
@csak úgy...: Benne vagyok. Mekkora összeget teszel fel? Nagyon vigyázz, előre szólok. Még ma este megjátszhatjuk, holnaptól nem vagyok itthon januárig 6 - ig , tudod, a családi üdülés.
division
@csak úgy...: Egyébként te semmi másért nem vagy itt csak hogy kötekedhess másokkal. Jó lehet így élni. Szép nyugdíjas évek, hej...
Nyírfa
@division: Ha már elújságoltad, hogy elutaztok, valaki vigyázzon az otthonotokra!
Nyírfa
@csak úgy...: @CsipkeRózsa: Aranyosak vagytok! :)

Megyek vasalni.
csak úgy....
@division: csak gondolkodásra serkentem a lagymatagokat,különben a rákosi elvtársnak sem vót semmi köze ahhoz,hogy akkor vót egy "arany csapat" meg is szöktek elölle sokan, szegény puskás ...,különben alaposan elkanyarodtunk a szerencsétlen menstruáló nepáli nötöl...
division
@csak úgy...: Nekem semennyire, csak szeretek olyanban fogadni amiben biztos vagyok hogy veszít a másik:-)
division
@Nyírfa: Nyugi, egész évben vigyázok erre, de azért köszi.
fahrenheit451
@Nyírfa: Majd válaszolok neked, de még nem (not yet).
Mert a válaszom oda üt ahova köll.
Kell egy kis idő, amig összeszedem magam, a végső NAGY válaszhoz.
(a 42 hazugság !!! - ne higgy azoknak akik a 42-ben hisznek)

Addig is: www.youtube.com/watch?v=R9zxany7e10
görbetükör
@Nyírfa: valóban úgy véled, egyszerű dolog nem ártani?
Aki szokta vizsgálni önmagát, naponta szembesülhet ezzel a hibájával.
Sokszor fel sem fogják, mikor megtesszik, vagy semmiségnek tartják.
Ember önerőből nem is képes rá. Még jó, ha a szándék megvan.
csak úgy....
@1magyar: hagyományok nélkül fagyott meg idén egy csomó magyar,akik még csak nem is menstruáltak,-persze ök neked nem jelentenek semmit...
görbetükör
@csak úgy...: mindenkin azért nem lehet segiteni.
Viszont ha valaki szándékosn kiteszi családtagját a hóba-fagyba megfelelő ellátás nélkül- igencsak más karegória.
csak úgy....
@division: sosem akartam senkinek semmi rosszat,nem nézek le senkit,max. azokat akik másokat lenéznek! ...
csak úgy....
@görbetükör: na ne izélj már! azt,hogy nepálban ,hogy szokták nem az köne,hogy erösítse a magyaros tudatot! egy nepáli menstruáló nö,hogy a férje bikacsöke is fegyjon le,ha arra vetemedett ! sokszor gondótam rólad,hogy pap...de említetted,hogy mindenkin nem lehet segíteni és ebben is igazad vagyon,mert aki látszólag nem szorúl segítségre,pedig ...különben te sem vagy különb a deákné vásznánál,
division
@csak úgy...: görbetükörnek nagyon igaza van. Miért nem segítesz azoknak akik rosszul élnek itt Magyarországon? Nem dumálni kell, hanem cselekedni. Én szoktam nem is keveset, ami tőlem telik, te is ezt teszed? Nem kellene összehasonlítani egy tulajdonképpeni hagyományőrző gyilkosságot azzal hogy van aki megfagy önhibájából vagy sem.
fahrenheit451
Ez a világ pusztulásra van ítélve - és meg is fog történni az elkerülhetetlen nemsokára.
Fölösleges mosdatni a szart.
Megmagyrázod?
Mentegeted?
Veszett fejsze nyele!

Gyújtottam egy gyertyát értetek (de tényleg, itt lobog mellettem hangulatosan)
fahrenheit451
Elérzékenyültem...
Ha Isten megbocsát neketek, akkor én is.
Ha Isten mégsem bocsát meg nektek, akkor én sem.
fahrenheit451
Készüljél, baszd meg!
Filmajánló:
Melankólia
Végítélet
Hétköznapi pár
These Final Hours
Míg a világvége el nem választ
fahrenheit451
(én direkt vagyok primitív, te meg alapból az vagy - ez a különbség köztünk)
csak úgy....
@division: okos,-te, mikor a templomból gyüvet-menet és a kódisnak látványosan dobsz pár forintot,hogy a lelkiismereted rendezd..., a te dógod!
görbetükör
@csak úgy...: te hogy rendezed a lelkiismereted?
fahrenheit451
Elmesélek egy történetet.
Isten, annyira akar engem, hogy mindent megtesz értem.
Megment, újraéleszt, leporol, meg ilyesmi...
Ez nem szabadság, hanem nyomasztó - ha Isten ennyire akar engem, az nyomasztó - valahol.
Én próbálok kurva rossz lenni, de Isten csak a jót látja bennem - ez nyomasztó!
csak úgy....
@görbetükör: jó kérdés! figyelmeztetlek téged és másokat ,hogy nem mindenbenben van igazatok! föltehetöleg (sött biztos) nekem sem mindíg és mindenben van ,de ha benneteket nem zavar,hogy nektek sem ,akkor én miért szégyenkezzek azon,hogy esetleg nekem sincs.
csak úgy....
@görbetükör: különben a lelkiismeretet nem lehet csak úgy "rendezni" ,hogy az van vagy nincs! biztosíthatlak,hogy nekem abból is túltengésem van,különben nem izélgatnám itt a lelkiismeretlennek tünö emberkéket.
vaják
Jézus megöli a Pápát, meg Erdő Pétert is.
Jézus megöli Erdő Pétert - hülyegyerek, nagggggyon katolikus.
division
@fahrenheit451: Hamar kezdtél szilveszterezni:-))))
division
@csak úgy...: Megint mellé, nem járok templomba...Nagyon nem vagy ma formában, kicsit szedd össze magad:-))
vaják
Jézus öli meg a Pápát, meg Erdő Pétert. - JÉZUS öli meg a Pápát, meg Erdő Pétert!
Nem kezdtem el hamar szilveszterezni, köcsög!
csak úgy....
@division: az is az én saram,hogy te nem jársz templomba? a pacemakerod legyen formában és jövöre is jól menjen a céged,kívántam én neked ezen kívül valamit?
egyház adót sem fizetsz? te mint...
vaják
JÉZUS MEGÖLI A PÁPÁT, ÉS ERDŐ PÉTERT !!!
Ezt írd és mond, geci!

Jézus kurvára megöli Ferenc pápát
Ezzel feküdj és ezzel ébredj, geci!
vaják
Isten megvéd engem mndentől és mindenkitől - kurvára!
csak úgy....
@division: sokszor az az érzésem,hogy te a karib szigeteken nyaralsz és a leg butább titkárnödet bíztad meg azzal,hogy itt mindenkit baxogasson a nevedbe.
division
@csak úgy...: Azt a nejem fizeti, mivel egyházi ovit vezet. A magam részéről, ha nem lenne kötelező a gyerekeim sem járnának hittanra, de elfogadom, valamikor az orosz nyelv volt a kötelező:-)) Mondjuk ez evangélikus ovi, így messze nem olyan veszélyes mint a katolikus, úgyis mondhatnám ezerszer lazább, akár a nejem:-))
division
@csak úgy...: Szerintem te vagy az aki itt másokat baxogat:-)
Málna
@Eriksson: Olvastam a könyvet, nagyon régen, nem sok maradt meg bennem. Szerintem te sem tudnál vele mit kezdeni. Mi túl racionálisan gondolkodunk ehhez.:-)
csak úgy....
@division: buta titkárnö válasz! :) ha te vagy te ,akkor te nem lehetsz vállalkozó mert haza találni is szöszke! üdv a fönöködnek ,nem árulom el neki,hogy lebuktál! különben jól fizet a vénember ,szokott csöcsörészni ?
Nyírfa
@görbetükör: 19.01

Nem mondtam, hogy egyszerű. És hogy érted, hogy az ember önerőből nem képes arra., hogy ne bántson? Véleményem szerint ezt először egyébként is magunkkal kell gyakorolni. Másokat ugyanis éppen akkor bántunk, ha magunkkal vagyunk elégedetlenek.
division
@vaják: Ne írj le semmit, nem érdekel senkit!:-)
division
@csak úgy...: Sötét vagy mint az éjszaka. Reggel indulunk "nyaralni", szóval befejeztem a veled való társalgást, ha csak tehetem még a netet is kerülni fogom jó egy hétig. Azt még nem tudom, jövőre visszatérek e, ha igen csak nagyon ritkán, akkor is csak késő este, mert nem igazán lesz időm, de te ülj csak a gép előtt majd reggeltől estig, hogy beszólogathass mindenkinek, más dolgod szerintem úgysincs az életben. Azért egy jó tanács, kicsit gyakorold a helyesírást. Game Over, ennyi elég volt belőled!
csak úgy....
@division: azt te csak reméled,hogy én vagyok a setét...,lassan de biztosan bizonyítod,hogy hasonló vállalkozó vagy,mint a @Shikari: tibim,aki mindenre a szó szaros értelmében! :)
csak úgy....
@division: januárban föltétlen nézesesd meg magadat egy szives szakemberrel,aki érti a dógát és nem csak kaszíroz! nem szeretném ha miattam vagy valaki más miatt ,innen a propellerlröl dobnád föl a bakancsot,mint pld. papa.49,akit többek között az idióta durbincs kollégád vitt a sírba !
csak úgy....
@division: velem szemben lehetsz kemény,föleg ha azt szeretnéd bizonyítani,hogy marha jól megy a magyarnak,csak sajnos nem otthon ...ott ahol köne! egyszer a ti nyeletek is lankad és belöletek lesz a leges leg nagyobb orbán gyülölö...,mint régen .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.