Most először azonban elítélték a férfit, aki kizárta rokonát.

Nepál hó borította hegyein minden évben több nő fagy halálra amiatt a régi hagyomány miatt, hogy nem mehetnek be a házba menstruációjuk alatt

- írja az Index. A nepáli tradíció szerint a menstruáló nőket az istállóba kell száműzni, hogy ezzel védjék meg a falu tisztaságát. Az idén azonban első alkalommal börtönre ítélték azt a férfit, aki miatt halálra fagyott a fiatal nő.

A New York Times szerint a nőjogi szervezetek bíznak abban, hogy ezzel végre a nők jogai előnyt élveznek az évszázados tradíciókkal szemben.

A fiatal nőt, a hegyvidéki Acham nevű faluban, sógora tette ki a fészerbe, ahol halálra fagyott.

Közben emberjogi csoportok nagy erőkkel sürgetik a hatóságokat, hogy tartassák be azt a tavalyi törvényt, ami azokat bünteti, akik kizárják otthonából a menstruáló családtagot.

A törvény ellenére a menstruáló nők kizárása még mindig népszerű a falvakban,

többen tiltakozásukat is fejezték ki, hogy most börtönbe került valaki, aki mindössze csak tiszteli a hagyományokat.

Forrás: Index

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nepál, a buddhizmus hazája...mennyi kettősség van a világunkban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@vaják: Ne írj le semmit, nem érdekel senkit!:-)
division
@csak úgy...: Sötét vagy mint az éjszaka. Reggel indulunk "nyaralni", szóval befejeztem a veled való társalgást, ha csak tehetem még a netet is kerülni fogom jó egy hétig. Azt még nem tudom, jövőre visszatérek e, ha igen csak nagyon ritkán, akkor is csak késő este, mert nem igazán lesz időm, de te ülj csak a gép előtt majd reggeltől estig, hogy beszólogathass mindenkinek, más dolgod szerintem úgysincs az életben. Azért egy jó tanács, kicsit gyakorold a helyesírást. Game Over, ennyi elég volt belőled!
csak úgy....
@division: azt te csak reméled,hogy én vagyok a setét...,lassan de biztosan bizonyítod,hogy hasonló vállalkozó vagy,mint a @Shikari: tibim,aki mindenre a szó szaros értelmében! :)
csak úgy....
@division: januárban föltétlen nézesesd meg magadat egy szives szakemberrel,aki érti a dógát és nem csak kaszíroz! nem szeretném ha miattam vagy valaki más miatt ,innen a propellerlröl dobnád föl a bakancsot,mint pld. papa.49,akit többek között az idióta durbincs kollégád vitt a sírba !
csak úgy....
@division: velem szemben lehetsz kemény,föleg ha azt szeretnéd bizonyítani,hogy marha jól megy a magyarnak,csak sajnos nem otthon ...ott ahol köne! egyszer a ti nyeletek is lankad és belöletek lesz a leges leg nagyobb orbán gyülölö...,mint régen .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.