Hamarosan megépülhet a 14 éve tervbe vett, a felvidéki Helembát és a magyarországi Ipolydamásdot összekötő, új Ipoly-híd. A 3 millió eurós beruházásra sikerült uniós forrást találni, a kivitelezést a magyar fél végzi. A jövő évben kiírják rá a közbeszerzést és elkezdődhetnek a munkálatok is már 2020-ban. Az elképzelés szerint két év alatt elkészül az összekötőhíd, amit 2023 elején lehetne használatba venni - írja az Euronews. Az uniós támogatás összege a teljes beruházásra 5,7 millió euró. Az építési költségeket fele-fele arányban Nyitra megye és magyarországi partnere, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztó (NIF) Zrt. állja. A híd teljes szélessége tizenkét méter, hossza ötvennyolc méter és legfeljebb három és fél tonnás járművek használhatják, továbbá a hídon maximum ötven kilométeres sebességgel hajthatunk majd át. A NIF tájékoztatása szerint a magyarországi oldalon kétszer egysávos, fél kilométer hosszú út épül. Az új hídon vezet majd át a 6-os nemzetközi kerékpárút is.

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, akkor matekozzunk egy keveset:
Tehát, a teljes (teljes) beruházás 3 azaz három millió Euro.
Az Unio ezt 5.7 azaz öt egész héttized millió Euroval támogatja
Az építés költségeit fele-fele arányban Szlovákia és a Magyar állam állja.
Na, akkor lássuk:
1. 5.7-3= 2.7 millió Euro (első tiszta bevétel)
2. 3:2=1.5 millió Euro (második tiszta bevétel)
3. Adjunk hozzá még 0.5 millió Eurot az út költségeire.
Tehát a ránk eső költség, a nem ilmatematika szerint cirka 2 millió Euro. Viszont az Unio 5.7 milliót ad. Akkor hol a hiányzó 3,7 (három egész hetes tized) millió Euro? És az építkezésből adódó hasznot még nem is vettem figyelembe. Ezek a számok mind a cikkből valók, nem légből kapottak.
Miért van egy olyan érzésem, hogy ez is egy Mészáros/Orbán beruházásnak néz ki? Vagy ez is egy ""Úszó Vb-s híd"" lesz?
.
Rockxy
óóóó az a szomszédállam!
nemis tudom hova hugyozzak.
verőce21
Verőce meg a híd és Bp. között félúton, az (al)világ közepe lesz!? :)
nezelodo
Ez jó hír, legalább senki alatt nem szakad be az Ipoly jege, mint a hatvanas években egyik mai, naaagy közhivatalunk vezetőjének nagypapája alatt, amint locsolkodni ment a határon túlra. Amikor magához tért a kórházban, olyan szépet látott, amint akasztotta az infúziót az állványra a nővérke, hogy nem hitt a szemének, meg is tapogatta, hogy nem látomás-e, és felkiáltott, "Jó segged van lányom!"
nezelodo
@durbincs: Mit happogsz zabigyerek? Te sohasem lehetsz olyan, mint az öreg, a fiai, és az unokái, ha százszor születsz újra, akkor sem, amitől Isten mentse meg az országot.
kulabombaafityiszre
Reméljük tovább lesz használható,mint a lemutyizott orosz metrók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.