Angliában és Walesben 2000 és 2018 között 126-an vesztették életüket terrorizmushoz kapcsolódó eseményekben, míg családon belüli erőszakban 1870-en – ez derült ki a rendőrségi adatokból, amelyet aktivisták kértek ki. Becslések szerint a családon belüli erőszak áldozatai közül további mintegy 400 ember öngyilkos lett.

A sokszoros különbség felmutatásával kívánják felhívni a figyelmet, hogy míg a terrortámadások elleni küzdelem hatalmas figyelmet és elkülönített, nagy anyagi erőforrásokat kap (2,6 milliárd fontot évente), addig a sokkal több áldozatot szedő családon belüli erőszaknak egyáltalán nincs külön költségvetése, nem is lehet tudni, mennyi pénzt szánnak rá.

Melyik a pusztítóbb: a családon belüli erőszak vagy a terrorizmus?

Az viszont egyértelműen kiderül az elmúlt évek adataiból, hogy míg a nőkkel szembeni visszaélések kezelésére 83 százalékkal nőtt az igény 10 év alatt, addig az erre fordított összeg a felére csökkent. Vagy hogy miközben a családon belüli erőszak körébe tartozó szabálysértések száma 63 százalékkal emelkedett Londonban, addig a vádemelések száma csökkent.

A Victims Rights Campaign szóvivője szerint felháborító, hogy csökken a költségvetési támogatása a családon belüli erőszak kezelésének, a rendőrségnek pedig meg kell adni az eszközöket a többezer szabadlábon lévő elkövető kézre kerítésére. A téma egyik fő szószólója, Liz Saville Roberts a walesi Plaid Cymru pártból indokoltnak nevezte a terror elleni fellépés rögzített költségvetését, azt viszont szégyennek, hogy a családon belüli erőszak áldozatait nem kezeli prioritásként a kormány.

Forrás: 444.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
inkább az apu az anyut ..., mint egy gyütment migráncs?
percsi
Addig, míg nőverők vezetik az országot, pozitív változás nem lesz.
Egyre több nő akarja egyedül leélni az életét, nem akar a tulajdona, játékszere lenni ezeknek a "bátor" férfiaknak.
Pár év, és a férfiak asszony nélkül maradnak.
ómió
@csak úgy...:Bizony még az anarcholiburnyák baromságok közt is van egetverő!
Csizmás Kond
...végiggondolva ez egy reklám...a bevánsorlás pártolására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.