Az orosz elnök szokásos újévi beszédében néhány furcsább mondat is elhangzott.

Putyin viharos, változó időkről beszélt újévi beszédében

Az orosz állampolgárok egysége biztosítja az alapot Oroszország legfőbb célkitűzéseinek eléréséhez – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden újévi beszédében, amelyet elsőként Oroszország távol-keleti felében sugároztak a televíziók.

Személyes terveink, vágyaink nem választhatóak el Oroszországtól, mert erőfeszítéseinktől és egyéni hozzájárulásunktól függ az ország jelene és jövője és gyermekeink sorsa is. Csak közösen tudjuk megoldani a kérdéseket, amelyekkel az országnak és a társadalomnak meg kell birkóznia. Egységünk az alapja bármely, magasan kitűzött cél elérésének

- hangsúlyozta egyebek között az orosz elnök. "Ezeket az értékeket hagyományozták ránk őseink, a hősies, hajlíthatatlan győztesek nemzedéke".

Az orosz államfő ünnepi beszédében szót ejtett a második világháború végének jövőre esedékes 75. évfordulójáról is, s külön felköszöntette a háború még élő veteránjait és frontszolgálatosait. "Viharos, változó, ellentmondásos időket élünk, de (...) megteszünk mindent Oroszország sikeres fejlődése érdekében, hogy életünkben minden jobbá váljék" – mondta Putyin.

Oroszországban földrajzi fekvése miatt először Kamcsatkán ünnepelték az újévet. Petropavlovszk-Kamcsatszkij város központi terén az ítéletidő – erős hófúvás és viharos szél – ellenére megtartották az új esztendőt köszöntő rendezvényeket. A látogatók külön erre a célra kialakított melegedő sátrakban, illetve a zsibvásár pavilonjaiban húzhatják meg magukat a zord időjárás elől. A főtér színpadán pedig a nyolcvanas évekbeli sikereiről ismert francia popduó, az Ottawan (Annette és Jean Patrick Baptiste) koncertje várta az ünneplőket.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.