Az egyházfő szerint a világ egysége és békéje érdekében a nőket teljesen be kell vonni a döntéshozatalba.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fahrenheit451
"A nők ellen elkövetett erőszak minden formája Isten megsértésével ér fel" - mondta ezt azután, hogy: index.hu/kulfold/2019/12/31/ferenc_papa_kiabalo_no_foglyul_ejtett_kez/

Nem volr az olyan hosszú szorítás, és nyílván valamit nagyon el szeretett volna mondani a Pápának, akit ez totál nem érdekelt.

Ráadásul a nő ázsiai, vagyis ez rasszista erőszak volt.
fahrenheit451
"Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról megközelítette és megérintette ruhája szegélyét. Így gondolkodott magában: "Ha csak ruháját érintem is, meggyógyulok." Jézus megfordult, ránézett és így szólt: "Bízzál leányom, a hited meggyógyított." Attól az órától fogva egészséges lett az asszony." (Máté 9, 20-22)

"Az evangélista egy beteg asszonyról szól, 12 éve ugyanabban a betegségben szenvedő nőről tesz említést, akit betegsége tart fogva. ...
Másrészt ennek az asszonynak a betegsége vérfolyás volt, ami nemcsak a betegség rabságának terhével járt, hanem a bibliai korban társadalmi kirekesztettséget is jelentett. Hiszen a vérfolyás tisztátalan állapotot jelentett a korabeli értelmezés szerint, ezért nem volt szabad emberekkel érintkezni, nem mehetett soha emberek közé, még a helyi közösségből is ki volt rekesztve.
Nos képzeljük le, hogy milyen lelki teherrel kellett szembenéznie ennek az asszonynak akkor, amikor egyrészt fogva tartott volt (betegsége miatt), másrészt számkivetetté vált kora társadalmában.
Képzeljük el az asszony helyzetét, ahogy a kor társadalmában, nőként (nem volt egyenlő pozíciója a férfiakéval), betegsége miatt kitaszítottként és tisztátalanul kellett élnie, immáron 12 éve."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.