Ferenc arra az álláspontra helyezkedett, hogy ha az új évben jobb világra törekszünk, akkor méltósággal kell bánni a nőkkel.

A nők ellen elkövetett erőszak istenkáromláshoz hasonló

– hangsúlyozta szerdai újévi homíliájában Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában, a Vatikánban.

Az egyházfő elítélte, hogy a nők teste áldozattá válik a hirdetések, a profit és a pornográfia profanitásának oltárán, egyúttal azt is, hogy a nők rendszeresen válnak bántalmazás, verés, nemi erőszak és prostitúció áldozatává, vagy terhességmegszakításra kényszerítik őket.

A nők ellen elkövetett erőszak minden formája Isten megsértésével ér fel

– szögezte le a katolikus egyházfő.

Ferenc arra az álláspontra helyezkedett, hogy ha az új évben jobb világra törekszünk, akkor méltósággal kell bánni a nőkkel. A világ egysége és békéje érdekében a nőket teljesen be kell vonni a döntéshozatalba – hangoztatta. „A nők a béke adományozói és közvetítői, és teljesen be kell kapcsolódniuk a döntéshozatalba” – nyomatékosította a pápa.

A pápa szerint a nők elleni erőszak olyan, mint az istenkáromlás

Mert, mikor a nők átadhatják ajándékaikat, a világ egységesebb és békésebb. A nők győzelme az emberiség egészének győzelme

– tette hozzá Ferenc.

Az egyház ügyeivel kapcsolatban a pápa egységre szólított fel, óvott a megosztottságtól, és az ördögöt tette felelőssé azért, ha egyesek a különbségeket, az ideológiákat és a megosztottságot hangoztatják.

Ferenc pápa bocsánatot kért azért, hogy ráütött a kezére egy nőnek, aki utána kapott és megragadta a karját előző nap, amikor a Szent Péter téren a kordonnál köszöntötte a híveket. A pápa szerdán azt mondta: elveszítette a türelmét, és ezzel rossz példát mutatott.

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Andrew Medichini

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
"Ferenc pápa bocsánatot kért azért, hogy ráütött a kezére egy nőnek, aki utána kapott és megragadta a karját előző nap, amikor a Szent Péter téren a kordonnál köszöntötte a híveket. A pápa szerdán azt mondta: elveszítette a türelmét, és ezzel rossz példát mutatott."
Ferenc pápa ezáltal nőverő Istenkáromló lett.
És mi várható el azoktól, akik nap-mint nap találkoznak ilyen kapkodós nőkkel?
almalibre
Azért talán mégsem, az egyik egy fikció, a másik pedig nagyon is valós...
ómió
Akkor bizony még sok muszlim lábat kell megmosnia!
qxy
Szeretnék beszélni a pápával. Meg kérdezném tőle,.- és azok a papok akik a fiatal gyermekeket cseszegetik és ön tudja és mégsem tesz ellene semmit? Ön mennyi gyereket becstelenített meg és gyónta meg tíz percre rá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.