Chicagóban, Los Angelesben és az Egyesült Államok fővárosában, Washington DC-ben is megnövelték a rendőrök létszámát.

New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket

– jelentette be péntek esti közleményében New York állam kormányzója.

Andrew Cuomo közölte:

a nagyváros hídjainál, fontos csomópontjainál és infrastrukturális létesítményeinél, valamint a kiemelt jelentőségű épületeknél megerősítették a biztonsági intézkedéseket, és a Nemzeti Gárda tagjai mellett több rendőrt is vezényeltek az utakra.

A közleményben Andrew Cuomo ugyan leszögezte, hogy sem New York városa, sem az állam nem kapott értesítést közvetlen fenyegetésekről, de hangsúlyozta: a nemzetközi események érthetően aggodalmat keltenek, ezért fokozott elővigyázatosságból elrendelte a Nemzeti Gárdának és az állam több hivatalának, hogy erősítsék meg a biztonsági intézkedéseiket és járőrözzenek a legfontosabb létesítményeknél.

Teljes készültség az Egyesült Államokban

New York állam rendőrőrsein és biztonsági szerveinél pénteken mindenütt terrorelhárítási tájékoztatót tartottak, és a közszolgáltatóknál megerősítették a számítógépes rendszerek védelmét is.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium ügyvezető irányítója, Chad Wolf pénteken közleményben tudatta, hogy a tárca felkészült bármilyen fenyegetéssel szemben, de jelenleg az Egyesült Államokat nem fenyegeti közvetlen veszély.

A minisztérium a szövetségi és tagállami, valamint a helyi szervekkel szorosan együttműködve továbbra is figyelemmel kíséri a kialakult helyzetet, hogy szavatolja valamennyi amerikai állampolgár biztonságát

– szögezte le a dokumentumban Chad. Több amerikai nagyvárosban is megerősítették a biztonsági intézkedéseket. Chicagóban, Los Angelesben és az Egyesült Államok fővárosában, Washington DC-ben is megnövelték a rendőrök létszámát és tovább szigorították a repülőterek biztonságát. Washington polgármestere, Muriel Bowser közleményben intett éberségre és arra hívta fel a helybéliek figyelmét, hogy azonnal jelentsék a rendőrségnek, ha bármilyen gyanús eseményt észlelnek.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Talán mégse kellett volna kilőni azt az iráni szervezőt! :( Mi lesz itt, háború?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
@rewax:Pénzért,szendvicsért vagy aranyért vagy ki vagy éhezve?
Gauntlet
Talán mégse kellett volna kilőni azt az iráni szervezőt! :( Mi lesz itt, háború?
rokker33
@Gauntlet: Jól tették! Évtizedek óta nem tudnak rendet tenni az országban az ott élő politikusok az emberek és a katonák sem!! Nem véletlenül vannak ott amerikai katonák! Lőjjék csak a sok gyilkos terrorista szervezetet nem kár értük!
flex
@fideszes gyökér: szeretet.éhség
Eriksson
Akármekkora a készültség, ha majd jön egy drón. Aztán még egy, aztán még egy...
jesz
@Eriksson: bingó! Szerintem már startra várnak ezek a merevszárnyú drónok, csak az irányítók várják a parancsot. A sutka az egészben az, hogy már ki sem kell mozdulni a támaszpont kényelmes irodáiból, a katonaságnak sem kell tokától bokáig fegyverben áldogálni, a drónok mindent megoldanak...

Trump kiváncsi volt, mi van a "közelkelet" feliratú palackban...kis kezével kihúzta a dugót...na ezt nem kellett volna...itt a kocsmában az a sommás vélemény, hogy ezt már baszhattya..
Eriksson
@jesz: Ez egy nagyon rossz húzás volt Trump bácsi részéről. A kis kezét, no meg a fejecskéjét is jól meg kellett volna csapkodni, mielőtt ilyen őrültségre vetemedett volna.
nezelodo
Maguknak akarták az USA polgárai amikor azt a félkegyelműt megválasztották! Attól tartok fognak még miatta szívni a választóik, és jó lesz ha csak ők...
sokanvagyunk
@Eriksson: (11:17) Pompei romjai kutyafüle lesz Pompeo és társai által megelőzőnek titulált művének következménye.
SystemError
@jesz: Jó nagy hatótávú drónok lehetnek ezek...:) Amúgy Trump is csak az önző hatalmát féltő hibát követte el. Erdogan-t másolva háborút szít, amiben ő lesz a megmentő. Nyilván a gyógyszerfüggő is ezért millitarizálja az országot, hogy véletlenűl se azt nézzük majd, hogy miket nyomnak át a parlamenten karácsony este..Szerintem úgy fogják kibaszni az amerikaiak, mint macskát szarni..
Eriksson
@sokanvagyunk: Belegondolni is szörnyű, hány ember fog ennek a döntésének következményeként elpusztulni.
tudode
Úgy tűnik elfelejtették 2001 szeptember 11-ét, azt hogy már Amerika sem sérthetetlen
.
www.google.com/search?q=2001+szeptember+11&oq=2001+&aqs=chrome.2.69i57j0l7.6280j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Retteghet a világ amiatt, hogy egyre gyengébb halandók vállalják azt, hogy élet, halál urai lehessenek!
kokopelli
@tudode: A két Bush kalandor már rábaxott a két háborúban a közelkeleten. Most a harmadik rep.bohóc
áll csatasorba !A hülyék soha nem tanulnak saját "desasterükön" ! Igaz,hogy ez a leghülyébb,és ezért a legve-
szélyesebb!!
Rockxy
" szavatolja valamennyi amerikai állampolgár biztonságát"
aha.
azt az 1 iránit békén hagytátok vón, most nem kén fosni.
ja, hogy az szerintetek terrorista vót?
és ti?
számojjatok má csak vietnámtúl idáig!
nemis igaz mi?
kokopelli
"Az USA nem a korlátlan lehetőségek,hanem a korlátolt lehetetlenségek országa" lett! (Bush papa,Bush kölök,
a kissebbik Bush kölök Floridában,...és most a Trampli!)..(:-()
Rockxy
ám érikát se a politikusok irányíjják.
de a csőcs elék eszt másképp tuggya.
Nyírfa
Hiába készülnek, az arabok ott és akkor fognak lecsapni, ahol, és amikor ők akarnak. Lebecsülik őket, nem kéne.
Soha nem lenne szabad katonailag beavatkozni egy olyan ország belügyeibe, amely nem a szövetségesünk. És soha nem lenne szabad gazdaságilag manipulálni bármely államot, azért, hogy nyerészkedhessünk a kincseiken, a munkaerejükön.
De megtesszük, aztán nézünk, mint Rozi a moziban., ha pofán vágnak minket.
Eladott Ország
Észak-Korea kedvenc kismalacát nem sikerült időben kilőni, le tudta vezényelni a nukleáris fegyverkezési programját. Ez többet nem történhet meg, ezt nem engedik meg a nagyhatalmak még egyszer. Pláne nem egy keményvonalas iszlamista országnak, amelyik már eddig is a Hamász legfontosabb támogatója volt, és elősegítette a terroristák felforgató tevékenységét szerte a Közel-Keleten és Afrikában is. Egy ilyen országnak nem lehet nukleáris fegyvere. Ha az amerikaiak nem, akkor az oroszok vagy a kínaiak tették volna el láb alól Szulejmánit. Nem örülök neki, hogy háború lesz. De ha most lesz, az a kisebbik rossz. Egy nukleáris arzenállal bíró Irán már sokkal több kárt tudna tenni. Nem szabad megvárni.
Szulejmáni már talált magának 7 szüzet angyal kivitelben.
Nessy
@esperanza: Ezeknek a jóslatoknak a fele is sok lenne. De pl. az időjárási anomáliák fokozódása nem lesz meglepő. A keleten zajló háborúk eszkalálódása is reális veszély. Trump, Putyin. Kim Dzsong Un, Erdogan ki akarja próbálni élesben az új fegyvereket, hogy majd lehessen még újabbakat gyártani.Hogy mindent lebombáznak, hogy emberek millióinak teszik a földdel egyenlővé az életét, hol érdekli őket? Csak a pénz és a hatalom! Aztán Európában jöhet a bevándorlás ellenesség! Az okok egyáltalán nem érdeklik a kormányokat!
nezelodo
@Horizont: Tett egy rohadt nagy szívességet a szén és az ipari szektornak a megválasztásáért. és most kiegyenlítette a számlát a hadiipari gyártók felé is. Tuti, hogy a raktárkészletek szavatosságának lejárta előtt megint elkezdenek a jenkik "demokráciát exportálni". Ahol pedig megjelennek ezek az önjelölt rendteremtők, pusztulás és káosz jár a nyomukban.
esperanza
@Nessy: Nem igazan hiszek (hittem) ezekben a joslatokban, de azert picit elgondolkoztat...
jesz
@SystemError: ezek a merevszárnyú drónok teherrel is képesek akár egész nap a levegőben várakozni...aztán jön a következő, amíg az előzőt feltöltik. Drága játék ez, de nagyon...
terlasz
"Trump közölte, hogy Szulejmáni küszöbön álló merényleteket és támadásokat tervezett amerikai katonák és diplomaták ellen. Kifejtette azt is, hogy a korábban iraki célpontok elleni támadásokat és a bagdadi nagykövetség elleni akciót szintén Szulejmáni irányította. Ezért likvidálták az iráni tábornokot."
Eriksson
@terlasz: Ilyen alapon Trumpot és Mike Pompeot is likvidálni lehetne, amiért beleavatkoznak a közel-kelet sorsába és amerikai katonákat tartanak a térségben.
csak úgy....
@Eriksson: mikor trump orbánt fogadta a fehérházban,akkor miért nem kételkedtél a bölcsességégben? az FBI. reagálni fog az ötletedre, "Trumpot és Mike Pompeot is likvidálni " örömmel közlöm,hogy terrorista gyanús lettél.
kokopelli
@csak úgy...: egy másik ugyanezzel a dologgal foglalkozó fórumon ugyanezt kérdeztem én is!A "Csuti" dupla-
pelenkával ment a Tramplihoz látogatóba,mert félt hogy összeszarja magát az örömtől!Már dobták a Trump-ot a
fidesznyikek?
Lepényleső
Miért provokál valaki valakit,ha aztán beßarik? Tehát a csalánt akkor ott is a köznépével verik? Hasonlóan bátor
ember itt is igen sok ismertetik?
csak úgy....
@kokopelli: a félkegyelmüeknek nehéz megmagyarázni,hogy ki a barát és ki az ellenség,föleg ha a szintén félkegyelmü politika hetente-havonta-évente (a jobbik esetben) irányt vált.
csak úgy....
@Lepényleső: mert nincsenek következmények! mi egy ingyencirkuszban ülünk és a porondon a politikusok! ott a leg unalmasabb és a leg butább bohóc is többe kerül nekünk,mint azt mi föltételezni tudunk és így csinálnak ök belölünk bohócot...
terlasz
@Eriksson: Igazad van, meg is tennék, ha a lehetőségük engedné.
csak úgy....
@Eriksson: önt figyeli az FBI . és a CIA.
ön az amerikai elnök és külügyminisztere ellen, föltehetöleg ! az ön esete elbírálás alatt.
mellesleg,nem lennék az ön helyében!
ez egy gépi üzenet,nem kell válaszolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.