A külföldi csapatok Irakból történő kivonása következtében újból megerősödhet az Iszlám Állam – jelentette ki a Migrációkutató Intézet igazgatója vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

Dezső Tamás erről azzal összefüggésben beszélt, hogy

az iraki parlament vasárnap megszavazta az Irakban állomásozó külföldi katonai erők jelenlétének megszüntetését célzó javaslatot.

A parlament rendkívüli ülését azután hívták össze, hogy az amerikai haderő pénteken Bagdad közelében célzott csapással megölte Kászim Szulejmáni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát.

Az amerikai vezetésű koalíció vasárnap felfüggesztette terrorellenes műveleteinek túlnyomó részét Irakban és Szíriában, hogy támaszpontjai védelmére összpontosítson az Iránnal kibontakozó feszültség közepette.

Dezső Tamás értékelése szerint a hadműveletek felfüggesztése miatt "új erőre kaphatnak" az Iszlám Állam szunnita dzsihadistái, és ez a síita világnak, milíciáknak és Iránnak is fenyegetést jelenthet. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy Kászim Szulejmáni lelövése a síitákban is megerősítette a közösségtudatot.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
hápeszehogy.
maj az amcsik adnak nékik puskát, ha má ők nem lehetnek ott.
fahrenheit451
Dezső Tamás, félsz?
Akkor nem vagy keresztény.
Egy keresztény nem fél.
Soha.
Semmitől.
fahrenheit451
Sőt, nem is szeretsz.

(vagy olyan ügyes, hogy a jó kérdést teszed fel a keresőben?
Már 20 évvel ezelőtt megmondták az okosok, hogy nem az az okos, aki mindent tud, hanem, az, aki fel tudja tenni a jó kérdést a keresőben)

Darabra meg van, a lényeg?
fahrenheit451
Kétféle embertípus van.
Az egyik, amelyik fel tudja tenni a jó kérdést, és vannak a többiek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.