A pénz istene, az élvhajhászat, a fogyasztói életmód, a siker hajhászása és az önmagasztalás elutasítására szólított fel hétfőn, vízkereszt alkalmából mondott homíliájában Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

Pénz, siker, csillogás – ezt kellene Ferenc pápa szerint elutasítani

Az egyházfő annak fontosságát hangsúlyozta, hogy az embereknek arra kell összpontosítaniuk, hogy másokat szolgáljanak, ne önmagukat. Ferenc arra biztatta a híveket, hogy összepontosítsanak a lényegi dolgokra, és szabaduljanak meg a haszontalan és függőséget okozó dolgoktól, amelyek összezavarják az elmét és elzsibbasztják a szívet.

Az egyházfő kitért arra is, hogy az embereknek segíteniük kell a társadalom szélére szorult társaikon, mert Jézus bennük is ott van. A hit nemcsak finom tételek gyűjteménye, hanem felhívás Isten imádására – hangoztatta a katolikus vezető.

Kép: MTI/AP/Andrew Medichini

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
igen? A pénzt, csillogást kellene elutasítani? Nézzen már körül a saját portáján...körülötte lop mindenki az eszméletlen mértékű vagyonból...(lásd: "az ifjú pápa" című megrázó tévéfilm a Vatikánban élőkről..
Ott tessék szíveskedni söprögetni, ahol a pénz, a csillogás az érték, azt hajkurásszák ...hogy? hol marad a siker? hát azzal hadilábon állnak...
nezelodo
A katolikus egyház mérhetetlen nagyságú vagyona, vajon nem a csillogás a gazdagság hajhászásából és a jobbágyok és hívők verejtékéből jött össze? Na miért is használja a közember, a "Bort iszik és vizet prédikál" közmondást?
fahrenheit451
Mondja az, aki körül van véve dugig arannyal, és akin olyan értékű ruha van, ami pénzből más egy egész életen(!) át ruházkodik.
rokker33
@jesz: Igen először ott kellene a fényűző életnek véget vetni!Míg több milliárd ember szegénységben és nyomorban él addig a hazug papok és az egész vallásban részt vevő személyek dús gazdagok megvan mindenük nekik minden ingyen van mindenki felett állnak nem számít,ha bűncselekményt követnek el(pedofilia adomány pénzek lenyúlása ami mindenhol ugye adómentes!!??) Ezeket a bűncselekményeket rendszerint megússzák vagy kapnak egy ejnye bejnyét, mert ugye isten szolgái és ők mindent megtehetnek Isten nevében, bár nem értem ezt az ócska 10 parancsolatos sz.rságot, ha ők nem tartják be akkor kinek kell?? Szóval először ott a vatikánban kellene végre megszüntetni a pénz és hatalom mániát amit már több 1000 éve alkalmaznak az egyházfők és társaik!
sokanvagyunk
@jesz: A híveknek mondja ezt - magyarul a sleppnek. "Fontos személyt kísérő (többnyire fölösleges) emberek."
fahrenheit451
Mindent tudok Istenről, de nem tudom, hogy mondjam el... Isten nem engedi, hogy elmondjam - mert ocsmányul beszélek - pedig mindenkinél jobban el tudnám mondani.
(köztetek fejlődött sokat a kommunikációs készségem, de nem miattatok beszélek ocsmányul - gondoltam felmentelek titeket, és nem miattam kerültök a pokolba, ahol az örök gyötrelem, meg tsai.)
fahrenheit451
Csak viccelek.
Volt egy nagy szerelmem. Örök hűséget fogadtunk egymásnak. Három hónapig tartott. A távkapcsolat nem egészséges. Ő mindig megmondta, hogy mikor. miért nem vagyok vicces (nem ezért szerettem). Amióta elment (nem úgy, még él), nincs senki, aki a képembe mondja: Nem vagy vicces.
Ezért én őstulokként tolom a nép arcába a vállalhatatlant.
Bocsánat, ha néha túltolom!
fahrenheit451
Egy keresztény nem fél
Semmitől.
Soha.
A halától sem.
A fideszes politikusok, meg a rá szavazók félnek,mindig, örökké, egyfolytában, ergo, nem keresztények.

Imádom ezt a számot. Egyszer csak meghallottam, és azóta is imádom.
Megunhatatlan.
Az eredeti jobb, de ez örömtelibb: www.youtube.com/watch?v=3W1Jm2jF8MI
fahrenheit451
Nyilván mindenki drogozik (a fideszen belül), meg pénz, meg csillogás, de amikor egy állatokat szórakozásból kegyetlenül tömeggyilkoló (nem pontos lövés, mert egy béna hobbista vagy) KDNP-s próbálja meghatározni a jót meg a rosszat...

Semjén Zsolt, nem egyszerűen meghal végül, HANEM ELPUSZTUL, MINT EGY ÁLLAT.
fahrenheit451
Semjén Zsoltot nem fejbe, vagy szíven lövik egyből.
Bokán, térden, csípőn, hasba, vállon lövik először.
Aztán hagyják meghalni, mint ő azokat a szerencsétlen védtelen állatokat, akiket ő meglőtt.

Én egy kibaszott mesterlövész vagyok - ha akarom (teszteltek, jó voltam - sőt, teszt nélkül is jó vagyok), De nem akarok!

Azok akarják, akik nem tudják.
Akik meg tudják, nem akarják.
Mekkora bullshit már ez?
fahrenheit451
Mindent tudok a halakról, a jövőről - nem középiskolás fokon!

Sikerült elhitetnem a világgal, hogy tökhülye vagyok.
Ez majdnem jó.
fahrenheit451
Hogy értsd: a statisztika szerint pár hét után elbuknak a fogadalmat tevők.
Nos, én az első héten elbukom - jól átvágom a statisztikát -, aztán jó leszek.
Vagy nem.

Imádom ezt a számot.
Megunhatatlan.
Csengőhangnak beállítva.

www.youtube.com/watch?v=3W1Jm2jF8MI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.