Megkezdték Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége, az al-Kudsz néhai parancsnokának temetését, amelyet azért kellett elhalasztani néhány órával, mert az iráni Kermán városában tartott keddi ceremónián kialakult tolongásban – a legfrissebb értesülések szerint – legalább 56 embert halálra tapostak és 213-an megsérültek.

Megint megpróbálják eltemetni a drónnal megöld, iráni kémfőnököt

"Néhány perccel korábban a holttestét áthelyezték a kermáni temető mártírok számára fenntartott parcellájába" – jelentette az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség.

"A tolongásban, sajnálatos módon, egyes honfitársaink megsérültek, míg mások meghaltak" – mondta korábban Pirhosszein Kulivánd, az iráni katasztrófavédelem egészségügyi szolgálatának vezetője az állami televízió műsorában.

Az amerikai légicsapásban meggyilkolt tábornok Kermánban született. Irán nagyvárosaiban hatalmas tömegek siratták a tábornokot, sokan pedig azt skandálták, hogy "Halál Amerikára!".

Korábbi értesülések még arról szóltak, hogy 40 embert tapostak halálra a temetésen kialakult tolongásban.

A helyi egészségügyi szolgálatok adatai szerint a tolongás azért tört ki, mert túl sokan érkeztek a tartományokból, hogy elbúcsúzzanak a "legendás katonától", akivel egy célzott amerikai légicsapás végzett pénteken az iraki főváros, Bagdad közelében. Az incidens miatt ismét fellángolt a viszály Washington és Teherán között.

Kép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.