Ezzel vágtak vissza Kászim Szulejmáni likvidálásáért.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
"Az iraki hadsereg egy tisztje meghalt, további öt katonája pedig megsebesült az Ain al-Aszad légitámaszpontot ért szerda rakétacsapásban..

A CNN amerikai hírtelevízió értesülése szerint Erbílt két iráni rakéta érte el, az egyik a légibázis mellett csapódott be, de nem robbant fel, a másik pedig az észak-iraki várostól 33 kilométerre csapódott be, de robbanása károkat nem okozott."
Yoda69
Ez csak amolyan latszat ellencsapas volt, amivel a Szulejmani hiveit probaljak nyugtatni.
Eriksson
@Shikari: Szerintem pedig ez egy töltet nélküli lőgyakorlat volt Irán részéről, amely bármikor átfordulhat élesbe. Jobb lesz, ha költöznek az amcsik. Ha jót akarnak maguknak.
Eriksson
@Shikari: Én úgy gondolom, hogy az atom egy fogalom. Akinek van, az erősnek számít, azzal nem érdemes kikezdeni. Tudja ezt mindenki. Annak ellenére, hogy szinte a nullával egyenlő az esély, hogy valahol egyszer is használatba kerül, mint fegyver.
Távirányítású drónok ellen pedig nagyon nehéz védekezni, szinte lehetetlen.
Peller Anikó
@Eriksson: Töltet nélküli.. Jaj Erik, folyton képes vagy hülyeségeket írni. Az Ain al-Aszad légitámaszpontot "lerombolták" ezek a töltet nélküli rakéták. Talán nukleáris töltet nélkülire gondoltál.

Egyébként 100% az esély, hogy valahol egyszer használatba kerül, mint atomfegyver. És ha eszkalálódik akkor az emberiség kipusztulását fogja eredményezni a radioaktív kiszóródás. Az atomfegyver emberek háborús irtására alkalmatlan eszköz. Az embereket gázzal vagy biológiai fegyverekkel lehet hatékonyan irtani. Az atom öngyilkosság, a felhalmozott készlet századrésze is elegendő a földi légkör, vizek, földek teljes beszennyezéséhez.
Eriksson
@Peller Anikó: Olyanra gondoltam, mint amikor vaktölténnyel lődöztünk, hogy kárt ne nagyon tegyünk semmiben.

Ma már az emberek közvetlen elpusztítására rengeteg mód van kitalálva a kovás puskán és a kőhajító gépeken túl. Egyszer majd eljut oda az emberiség, hogy vagy béke lesz, vagy nem lesz kinek kire lődözni.
Eriksson
@Peller Anikó: Ezt Olvastam:

Georg Spöttle
2 órája ·

Megtörtént az iráni válaszcsapás

A "Sahid Soleimani" (Mártír Szoleimani) fedővete viseő akcióban az Iráni Forradalmi Gárda (Szepa Paszdaran) 15 ballisztikus rakétát lőtt ki két amerikai bázisra Irak területén, köztük az Ain al-Asad támaszpontra is. Iráni újságok szerint 80 amerikai vesztette életét és 200-an megsebesültek a Sheitan-bozorg (Nagy Sátán, ahogy gyakran az Egyesült Államokat titulálják) elleni támadásban.
Amerikai és német források szerint viszont a Pentagon már a támadás előtt evakuálta a csapatokat és nem voltak veszteségeik. A bázisokon német és lengyel katonák is tartózkodtak, ám sem Berlin, sem Varsó nem számolt be sérültekről. Sajnálatos mód négy iraki katona halt meg a támadás alatt.
A Teheránban lezuhant ukrán repülőgép miatt is megy a találgatás. Felröppentek olyan hírek, hogy a gépet tévedésből lelőtték, ám egyelőre úgy fest, hogy technikai gondok okozták a tragédiát. Az Amerikai Légügyi Hatóság viszont megtiltotta amerikai légitársaságoknak a közel-keleti légtér nagy részének az átrepülését. Félő lehet, hogy civil utasszállítókat katonai gépként azonosítanak és lelövik őket. Ilyenre már több példa is volt az elmúlt évtizedekben.
Ma este az m1-ben 20.30 után nem sokkal beszélek az aktuális helyzetről, mivel mind Donald Trump, mind pedig Rohani elnök beszélni fognak a nemzetez. Az amerikai-iráni ellentét lesz a téma a ma esti Heti Terrorban is a HírTv-ben 22.30 h-kor.
Peller Anikó
@Eriksson: Uhh, áruld már el ki vagy ha téged kérdeznek a királyi tévében az aktuális helyzetről. :)
Eriksson
@Peller Anikó: .
Nem az a lényeg, Hanem az ellentmondásos hírek. Egyik oldal szerint ez történt ennyi halottal, a másik oldal szerint meg nem történt komoly támadás. Most melyiknek higgyünk?
Peller Anikó
@Eriksson: Ha ez neked nehézséget okoz, ne higgyj senkinek. Ezek hírek. Ha bármilyen szinten úgy érzed, hogy neked az aldzsazira tévé mega többi arab csatorna a mérvadó, akkor csak nézd azt.

A magam részéről a CNN-t többre becsülöm. A Trumpék szerint az amerikaiakat már kivonták onnan, iraki katonákat bombáztak le az arabok. De az ilyen hírek sohasem 100 %-osak, később változhatnak. Két mondatban amúgy sem lehet teljeskörű tájékoztatást adni.

Ez amúgy is csak a bevezetés, épp ideje lenne felszámolni az ökölrázó hitbuzgók atommal való fenyegetéseit.
Eriksson
@Peller Anikó: Nehézséget? Annyira nem. De a saját szememmel nem tudok meggyőződni az igazságról, bár sokszor az is csal.
Valszeg az al-Dzsazíra a sajátjainak akar propagandát, hogy ők milyen hatékonyak, ezért akár túloznak is. A CNN pedig meg akarja nyugtatni a maguk olvasóit, hogy nem olyan vészes a helyzet. Világos.
De mi az igazság az Iránban lezuhant ukrán géppel? Lelőtték, vagy műszaki hiba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.