Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a Teherán mellett szerda reggel lezuhant ukrán utasszállító gép katasztrófáját – közölte Ukrajna teheráni nagykövetsége, amely szerint jelenleg kizárható az, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta a tragédiát.

Korábban az Al Hadath jordániai hetilap forrásmegjelölés nélkül közölte, hogy az iráni légvédelem lőtte le tévedésből a gépet.

Ezt semmilyen más forrás nem erősítette meg, nyugati hírügynökségek sem vették át az újság információit.

Ukrán repülőgép-katasztrófa: hajtóműhiba okozhatta a katasztrófát, a járat mind a 176 utasa meghalt

Katonák a lezuhant Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép roncsainál az iráni Sahriár város közelében 2020. január 8-án. A légi jármű hajnalban zuhant le, kevéssel a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Vaszilj Kirilics, az ukrán külügyminisztérium konzuli osztályának helyettes vezetője megerősítette, hogy az előzetes információk alapján a MAU ukrán légitársaság Teheránnál lezuhant járatának nincs túlélője,

minden utas és a teljes személyzet is életét vesztette a katasztrófában.

Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter közölte a Twitteren, hogy

176-an haltak meg a katasztrófában, közülük 82-en irániak, 63-an kanadaiak, 11-ek ukránok – a kilencfős személyzettel együtt –, tízen svájciak, négyen pedig afganisztáni, illetve hárman-hárman német és brit állampolgárok.

A katasztrófa miatt Volodimir Zelenszkij ukrán államfő megszakította ománi látogatását és visszaindult Kijevbe. Utasítására az RNBO operatív törzset hozott létre, amelynek tagja a többi között a kormányfő, a külügyminiszter, a védelmi és a belügyi tárca vezetője.

Az ukrán elnök Facebook-bejegyzésében arra kért mindenkit, hogy tartózkodjon a spekulációktól és a nem megerősített információk közlésétől. Mint írta, személyes ellenőrzése alatt tart minden intézkedést. Közölte hogy a külügyminisztérium elkészíti az utasok listáját, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. Jelenleg a teheráni Khomeini Imám repülőtéren tartózkodik Ukrajna iráni nagykövete és konzulja.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hajtóműhiba? Pláne, ha rakéta találta el! Mert, ha ez már látatlanban "kizárható", akkor szinte biztos!
jesz
Ajaj... baj van...az ukránok ezt a járatot vadonat új géppel üzemeltetési, a pilóták a legjobbak voltak. Sem felszállás előtt, sem közben nem jelezték hibát. Namost egy friss Bőing nem esik csak úgy le. Úgyhogy ezt bizony nagyon megvizsgálja a gyártó, meg mindenki más, akinek érdeke fűződik a hiba pontos megállapításához.

Asszem ebből vihar fog keletkezni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.