Hóviharok és jégeső legkevesebb tíz ember halálát, több mint ezer légi járat kimaradását és több százezer otthonra kiterjedő áramkimaradást okoztak szombaton több amerikai államban, Texastól északkelet felé, egészen Maine-ig – jelentették hírügynökségek.

Gyilkos hóvihar csapott le – legalább tizen meghaltak

A viharok péntek este kezdődtek hurrikán erősségű széllökésekkel, golflabda nagyságú jégdarabok és 5-13 centiméternyi hó lehullásával az országos meteorológiai szolgálat jelentése szerint. A hó vastagsága 15-30 centiméterre hízhat vasárnapra Illinois, Michigan, New York és New England államok egyes részein. A közutakon akár másfél centiméter vastagságú jégpáncél is kialakulhat.

Több mint 260 ezer lakásban és üzlethelyiségben megszűnt az áramszolgáltatás Alabamában, Mississippiben, Kentuckyban, Tennesseeben és Arkansas-ban a PowerOutage.us honlap szerint. A legnagyobb áramkimaradásokat szombat estére megszüntették Texasban, Michiganben és Illinois-ban. A légiközlekedést leginkább a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren zavarták meg a viharok: több mint ezer járat kimaradt, és több száz késett a flightaware.com weboldal közlése szerint.

A viharok összesen tíz halálos áldozata között egy rendőr és egy tűzoltó is van Texasban.

A meteorológiai szolgálat szerint még mindig tornádó és áradás fenyegeti Louisiana, Arkansas, Texas, és Oklahoma egyes területeit, ahol összesen 18 millió ember él. 

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mrfingusz
@rewax: Tolnálak mint a lopott biciklit
Cicamama55
Régebben kedveltem a katasztrófa filmeket, nagy érdeklődéssel néztem. Mára eljutottam oda, hogy vigyázok arra, véletlenül se kapcsoljak rá ilyen filmre. Lassan minden borzalom valósággá válik.
ila51
@Cicamama55: ... vegyük csak Hófehérke esetét ... vagy bármelyik mesét
Cicamama55
@ila51: Na az pont nem jutott az eszembe! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.