Lengyelországban hamarosan lesz 13. havi nyugdíj és a 14. havira sem kell a végtelenségig várni – írja a Napi.hu.

Erzsébet utalvány a nyugdíjasok szavazataiért? A lengyelekhez képest kispályások vagyunk

Fotó: Pixabay

A lengyel családügyi miniszter, Marlena Malag bejelentette, hogy a tervezett úgynevezett 14. havi nyugdíjat 2021. novemberében akarja először kifizetni a kormány – írta a Business Insider Polska.

A 13. havi nyugdíjról a jogszabály már a Szejm előtt van, most folyik az ezzel kapcsolatos eljárás – mondta a miniszter. A 14. havi nyugdíjról szólva hozzátette az előbbiekhez, hogy abban jövedelmi feltétel is lesz – írja a lap.

Úgy tervezik, hogy először azoknak fizetik majd ki a többlet pénzt, akik alacsonyabb nyugdíjat kapnak. Ez pontosan azt jelenti, hogy a 2160 zlotynál (160 ezer forint) kisebb nyugdíjra jogosultak számíthatnak a plusz pénzre.

Hírklikk

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
¯\_(ツ)_/¯Itt meg Gyurcsány vette el a 13 havi nyugdíjakat meg a 13 havi fizetéseket!Orbán folytatta az étkezési utazási utalványokat szép kártyát a szegényektől a benzinpènzt a mai napig nem emelték 1 forinttal sem!! Tanulhatnak a lengyelek től ők legalább valamit adnak nem csak vesznek!
lusta
Nem kell mindjárt hasra esni. Először el kell venni, hogy adni lehessen. Ezt a lengyelek nagyon megtanulták a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézártól. Tehát a 13. havi nyugdíjat a Szolidaritási alapból fizetik ki, ami a mozgássérültek alapja. A 14. havit pedig a Munka alapból, amiből fizetik pl. a közmunkákat, aaz orvosok, ápolók diploma utáni képzésüket, a munkanélküli segélyeket és az Alap a munkáltatók befiztéséből van.
Sámannus
Ha jól számolok, akkor mi pedig a nyolcadiknál járunk. Kilopják még a párnánkból is ami még maradt.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nyugi kézben tartják az ügyeket

mind ócska hazaáruló és magyar-gyűlölő, aki a korrupcióra mer gondolni

„490 millió forintot kapott az Erzsébet-programból az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron” – írja a hvg.hu. Amiben mondjuk hír, legalább is újdonság nem igazán van, sem az Erzsébet, sem a Mészáros, sem pedig a Tiborcz névtől nem szoktunk mást meg.
A cikk másik vonulata sem igazán meglepő, arról számol be, hogy bár a programmal kapcsolatban is van számos kritika, de „erre a két szállóra rengeteg panasz érkezett”! Melyek legtöbbjéről (valós voltáról) a cikk szerzői is meggyőződhettek.
Nos meg kell nyugtassak mindenkit; az illetékesek utánajárnak a panaszoknak!
Bocsánat elgépeltem: természetesen a panaszosoknak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.