Michael Bloomberg akár egymilliárd dollárt is áldozna saját pénzéből arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Ezt az eshetőséget a sokszoros milliárdos egy szombati texasi kampányrendezvényen jelentette be.

Bloomberg egymilliárd dollárt is áldozna arra, hogy elnök legyen, illetve, hogy ne Trump maradjon

Vasárnap újságíróknak tovább emelte a tétet: mint mondta, vagyonának nagyon nagy részét is hajlandó arra költeni, hogy többé ne Donald Trump legyen az Egyesült Államok elnöke.

Bloomberg vagyonát a Forbes magazin 58,4 milliárd dollárra becsüli. A 77 éves üzletember – aki a hétvégén Texasban, a március 3-i, úgynevezett Szuperkedd egyik választási színhelyén kampányolt –, San Marcos-i kampánygyűlésén kifejtette, hogy akkor is kész egymilliárdot költeni a demokraták választási kampányára, ha nem ő lesz a párt jelöltje a 2020 novemberében esedékes választáson. Mint fogalmazott: éles politikai nézetkülönbségeik ellenére is hajlandó finanszírozni akár Bernie Sanders vermonti, akár Elizabeth Warren massachusettsi szenátorokat.

Feltárta, hogy 17 nagy kampányirodát nyit a közeljövőben, és ezek jó részét akkor sem zárja be, ha az elnökjelöltet állító konvención nem őt választják meg. Mint mondta, nem tervez negatív kampányt egyetlen demokrata párti elnökjelölt-aspiráns ellen, még azok ellen sem, akik őt élesen bírálják.

Korábban mind Bernie Sanders, mind Elizabeth Warren azzal vádolta őt, hogy megpróbálja "megvásárolni" magának a Fehér Házat. Bloomberg vasárnap újságíróknak – szintén Texasban – azt mondta, azért bizakodik, hogy ő lesz az elnökjelölt, mert a többi aspiráns "túlságosan liberális" és ezért képtelen lenne legyőzni Donald Trumpot.

Én elfogadható vagyok a mérsékelt republikánusok számára is

- hangoztatta.

Michael Bloomberg november végén jelentette be, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Azóta több mint 200 millió dollárt költött kampányára.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/John Taggart

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.