Az ausztrál tűzoltóknak sikerült ellenőrzés alá vonni az egyik legnagyobb kiterjedésű, a Gospers-hegyen csaknem három hónapja tomboló "megatüzet" Sydney közelében – jelentették be a hatóságok hétfőn Új-Dél-Wales államban.

Megállították az egyik megatüzet

Shane Fitzsimmons, a tűzoltóság regionális vezetője elmondta: még egy kis területen kell eloltani a lángokat, de bizakodik abban, hogy most már ellenőrzés alatt tudják tartani a területet.

A Gospers-hegyi tűz október végén keletkezett egy nemzeti park területén, és idővel több más kisebb tűzgóccal egyesülve "megatűzzé alakult", amely mintegy 8 ezer hektárnyi területet pusztított el.

Több tucat bozóttűz továbbra is tombol Ausztráliában. Az oltás sikerének esélyét némileg növeli, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban akár 50 milliméternyi eső is várható néhány érintett területen.

Az országban szeptember óta tomboló bozóttüzek mintegy kétezer otthont pusztítottak el, hatalmas kár keletkezett az élővilágban, akár egymilliárd állat is elpusztulhatott, és sűrű füst borította be a nagyvárosokat. Scott Morrison miniszterelnököt éles bírálatok érik, mert egyrészt a tűzvész közepén elutazott Hawaiira nyaralni, másrészt kritikusai szerint kormánya tagadja, hogy a klímaváltozás mekkora szerepet játszik a kialakult helyzetben. A választók körében mérhető népszerűsége 8 százalékponttal – 37 százalékra – esett vissza december eleje óta – derült ki a The Australian című napilap megrendelésére készült friss közvélemény-kutatásból. A felmérés szerint Anthony Albanese, az ellenzéki Munkáspárt elnöke jelentősen népszerűbb lett: a megkérdezettek 46 százaléka már szívesebben látná őt a miniszterelnöki székben, mint a másfél éve hivatalban lévő Morrisont.

Kép: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts

Forrás: MTI

Itthon - 2020. February 22., 21:45
Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
Itthon - 2020. February 22., 16:19
Új magyar köztársaságot alapítana az MSZP
Itthon - 2020. February 22., 21:17
Megroggyantotta a világgazdaságot a koronavírus

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Van valakinek ötlete a két első kommentelőt (ami egyébként biztos ugyanaz) mi módon lehetne abba a tűzoltórepülőbe betenni és a tűz fölött felhasználni az oltófolyadékkal egyszerre történő ledobással? Ha nem is használna, legalább itt nem rontja...
Eriksson
Klímaváltozás? Inkább azok a nagyon okos zöldek a ludasok, akik betiltatták a bozótégetést az állatok védelmében. Rajtuk kívül mindenki tudja, hogy az ellenőrzött bozótégetés fontos a természet megújulása és a tűzkatasztrófák megelőzésének érdekében.
Találtam egy nagyon érdekes szemléltető cikket ezzel kapcsolatban:
https://www.klimarealista.hu/az-ausztraliai/...
Jozefina
@namihami: ök a cenzor emberei!!!??
Lepényleső
Ez is csak olyan kis avar tűz lehet,mint az amazonasi - mire Kósa mondott ilyet?
Kósának azt ha el kellett hinni,ez akkor megint csak Soros híresztelés valami?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok