Egy dokumentumból kiderül, hogy a néhai multimilliomos két magánszigetet használt a Virgin-szigeteken, ahol csaknem két évtizeden át csempészett és erőszakolt meg lányokat.

A szerdán benyújtott vádiratból kiderül az is:

előfordult, hogy Jeffrey Epstein kutatócsapatot állított össze egy 15 éves lány előkerítésére, aki úszva próbált elmenekülni az egyik szigetről,

és akit úgy tartott fogva, hogy elvette az útlevelét. A dokumentumok egy olyan áldozatról is írnak, akit masszőrnek szerződtettek, majd megerőszakoltak a szigeten. Ő is menekülni próbált, de elkapták és megfenyegették, hogy bántalmazni fogják, ha nem engedelmeskedik.

A vádirat szerint a 12 és 17 év közötti lányok elleni bűncselekményeket 2001 és 2018 között követték el a Virgin-szigetekhez tartozó Kis Szent Jakab-szigeten, amely Epstein magánbirtoka volt.

A vádirat szerint a milliomos a szomszédos Nagy Szent Jakab-szigetet azért vásárolta meg, hogy senki se láthasson be magánbirtokára, ahol a bűncselekményeket elkövették.

Az ügyészek a bíróságra beadott iratokban azt írják, hogy Epstein a legtöbb áldozatát modellkedés lehetőségével hálózta be és csábította el, és számítógépes nyilvántartást vezettek a Virgin-szigeteken és közelükben található kiskorú lányokról.

Valódi szörnyeteg képe rajzolódik ki az Epstein ellen készített vádiratból

Bár egy 2005-ös perben bűnösnek vallotta magát Floridában, amikor egy 14 éves lányt erőszakolt meg, s ezért bejegyzett szexuális bűnelkövetőként kellett magát regisztráltatnia, a Virgin-szigeteki hatóságokat soha nem engedte be magánszigetére, mert arra hivatkozott, hogy magánbirtoka a sziget kikötőjénél kezdődik, azon belülre házkutatási engedély nélkül nem léphetnek be. A hatóságokkal mindig a Saint Thomason lévő irodájában találkozott.

A vádirat magáért beszél, és leírja mindazt az embercsempészetet, szexuális visszaélést, kényszermunkát, amelyet fiatal nők és kislányok ellen követtek el, akik között 13 éves is akadt

– mondta a dokumentum benyújtásakor Denise N. George ügyész, aki szerint Epstein bűntársai jelenleg is azon dolgoznak, hogy a bűncselekmények nyomait eltűntessék.

Az Epstein 577 millió dolláros hagyatékát kezelő alap a Virgin-szigeteken van bejegyezve. A vádhatóság több száz millió dollárt szeretne ebből lefoglalni, köztük az Epstein által megvásárolt szigeteket is.

Jeffrey Epstein 2019 augusztusában öngyilkos lett a börtönben, ahová újbóli letartóztatása után került őrizetbe.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.