Az időjárási előrejelzés szerint ötven százalék az esély arra, hogy a keleti országrészre március elsejétől május 30-ig az átlagos mennyiségű csapadék hulljon.

Ausztráliában sok, komoly esőre csupán márciusban lehet számítani, hogy enyhülést hozzanak a bozóttüzeket gerjesztő szárazságra

– közölte csütörtökön a helyi meteorológiai szolgálat.

A kontinensnyi országban az elmúlt hónapokban Magyarországnál valamivel nagyobb területen pusztítottak a lángok, 29 ember meghalt, több mint kétezer lakóépület megsemmisült.

Jelenleg az ország keleti partvidékén mintegy száz tüzet tartanak nyilván, amelyeket a hatóságok igyekeznek megfékezni. Többségük azonban addig izzik majd, amíg jelentősebb csapadék nem érkezik.

Hónapokig még várni kell ahhoz, hogy Ausztrália fellélegezhessen

Az időjárási előrejelzés szerint ötven százalék az esély arra, hogy a keleti országrészre március elsejétől május 30-ig az átlagos mennyiségű csapadék hulljon. A szolgálat ugyanakkor azt is közölte, több csapadékra lenne szükség ahhoz, hogy véget érjen a három éve tartó szárazság.

Csütörtök reggel Ausztrália egyes régióiban, köztük Új-Dél-Wales államban is esett az eső. Ez utóbbi területen sikerült lokalizálni a legjelentősebb lángtengert. A tűzoltóknak a közösségi oldalra feltett írása szerint ez is segíti munkájukat. Egy videót is mellékeltek, amelyen látható, ahogyan az eső elfojtja a lángokat egy erdőben. A komment szerint a mostani csapadék ugyan nem olt el minden tüzet, de hozzájárul az oltáshoz.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Borzalom, ami Ausztráliában történik. Iszonytos károkkal!!! Erős figyelmeztetés a klimaváltozást semmibevevő politikusoknak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.