Veszélyeztetik a koalák életét a heves esőzések egy Sydney melletti nemzeti parkban. A bozóttüzek miatt régóta várt és már két napja tartó esőzések pénteken elárasztották a Somersbyben lévő Australian Reptile Parkot.

A koaláknak semmi se jó: most az esővel van bajuk

Az állatkert által nyilvánosságra hozott fotókon csuromvizes koalák láthatóak, amelyek az eukaliptuszfákra másztak menedékért, vagy az állatgondozók vitték őket biztonságos helyre.

Az állatkert krokodiloknak fenntartott kifutóit is elérte az áradás. A víz kis híján átcsapott a kerítéseken is, két amerikai alligátor majdnem megszökött a parkból. A gondozók seprűkkel tartották vissza az állatokat.

Egy hete a parkot még az Ausztrália délkeleti részén pusztító bozóttűz fenyegette. "Hihetetlen: múlt héten minden nap tanácskozást tartottunk a bozóttüzek miatti közvetlen veszélyekről. Ma meg az egész csapat odakint dolgozott az esőben, hogy biztonságba vigyük az állatokat és megmentsük a parkot az áradástól" – mondta Tim Faulkner, az állatkert igazgatója.

Az esőzések a helyi hatóságok pénteki közlése szerint jelentősen segítik a tűzoltók munkáját, hogy a többtucatnyi tűzfészket ellenőrzésük alá vonják.

A régen várt eső nagy segítség a tavaly szeptember óta tartó, példátlan méretű és időtartamú tűzvész elleni küzdelemben. A lángok Magyarországnál nagyobb területen pusztították el a növényzetet, valamint több mint kétezer lakóépületet. A tűzvészben 29-en haltak meg.

A kontinensnyi országban az elmúlt hónapokban keletkezett szárazság és szezonális bozóttüzek okozta válságot tovább súlyosbította a klímaváltozás okozta felmelegedés. Pénteken tíz év óta nem tapasztalt heves esők áztatták egyes régiók talaját a legjelentősebb lángtengerek közelében.

Nem mindenhová érkezett azonban "égi áldás", mert Ausztrália második legnagyobb szigetén, a Kenguru-szigeten, ahol kivételes gazdagságú a növényi- és állatvilág, nem esett. A lángok itt komoly károkat okoztak a sziget nemzeti parkjában, odaveszett a koalák nagy többsége, teljes kihalással fenyegetve populációjukat.

Kép: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
"A koaláknak semmi se jó: most az esővel van bajuk"
Aki ezt a címet kitalálta menjen a 3,14... ba. Ajánlom próbálja ki milyen is a tűzből menekülni, megégni, fulladozni a füsttől. Aztán napokon keresztül bundában próbáljon meg egész nap az esőben álldogálni.
1magyar
Szegény kis koala macik,olyan aranyosak. Hasonlóak mint a kutyák, bíznak az emberben pedig...
tudode
Az Ausztrál tűzvésztől nem mentesül a Föld bármely részére, mivel már a NASA szerint a sztratoszférában is látható
.
www.google.com/search?q=Ausztr%C3%A1l+t%C5%B1zv%C3%A9sz+sztratoszf%C3%A9ra&oq=Ausztr%C3%A1l+t%C5%B1zv%C3%A9sz+sztratoszf%C3%A9ra&aqs=chrome..69i57.22325j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Pártunk, és kormányunk meg se mozdul erre a szörnyű hírre, mert el van foglalva a VÁLASZTÁSI HADJÁRATÁVAL!
.
Pedig az ember egy léha egy könnyelmű senki ...!!!
.
www.youtube.com/watch?v=xaV4Slm-er0&t=45s
.
!!!
fahrenheit451
A baby yoda yól van?
Nagyon aggódom a baby yodáért!
Én yól vagyok. (ha valakitől érdeklődne a baby yoda a hogylétem felől, mondjátok meg neki, hogy én yól vagyok)
fahrenheit451
Kicsit fáj a fejem, de azért jól vagyok.
A megfigyelő tisztjeim is jól vannak - gondolom. Eddig legalábbis nem hívott senki azzal, hogy rosszul van.
Nézünk filmeket, olvasunk híreket, atomháborút indítottunk virtuálisan, megjártuk a poklot oda-vissza (Doom), befenyítettük az egész ország vezetését, meg a nácikat, szóval csak a szokásos hétköznapi shit.
SystemError
Gratulálok kedves Propi ehhez a címadáshoz így több mint egymilliárd elpusztult állat után.

"A koaláknak semmi se jó: most az esővel van bajuk"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.