Járhatatlanná vált rengeteg út az ország keleti részén a heves zivatarok miatt, a bozóttüzek így sem szűnnek meg.

Miközben súlyos áradásokat okoznak a heves zivatarok Ausztrália keleti részén, és sok helyütt országutak váltak járhatatlanná, még mindig közel száz helyen ég az erdő és a bozót, és vannak olyan térségek, amelyeket eddig elkerültek a három napja kezdődött kiadós esőzések.

Az északkelet-ausztráliai Queensland egyes részein az éjszaka folyamán a havi átlagot háromszorosan meghaladó csapadék hullott. Bár nagyobb károkról nem érkeztek hírek,

lakott területek kerültek víz alá, parkokat és turistalátványosságokat kellett bezárni.

Számos országút vált járhatatlanná a felhőszakadások okozta áradások miatt. A helyi média híradásaiban felvételeket mutattak be több tucat, árvíz által elsodort gépkocsiról.

A tüzek mellé most megérkezett az áradás Ausztráliába

A queenslandi meteorológiai intézet szombat reggeli tájékoztatása szerint a csapadék intenzitása alábbhagyott ugyan, de egész hétvégén előfordulhatnak még záporok és zivatarok.

A Queenslandtől délre fekvő Új-Dél-Wales államban áramkimaradások voltak a viharos éjszaka után. A helyi tűzoltóság abba reménykedik, hogy a csapadék segít majd eloltani a megmaradt 75 tűzgócot, amelyek harmadának a terjedését egyelőre megfékezni sem tudták. Egyes térségekben azonban egy csöppnyi eső sem esett.

Szombaton az ország délkeleti csücskén fekvő Victoria államban is még tucatnyi helyen égett a bozót, de az ottani meteorológiai szolgálat is heves viharokat jelzett előre a hét végére.

Az Ausztrália keleti partvidékére zúduló eső nagy segítség a tavaly szeptember óta tartó, példátlan méretű tűzvész elleni küzdelemben.

A lángok Magyarországnál nagyobb területen pusztították el a növényzetet, valamint több mint kétezer lakóépületet. A tűzvészben 29-en haltak meg.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az ausztráliai tűzvészek égésterméke bejárja az egész Földet a NASA megfigyelése szerint
.
---- NASA: az ausztráliai tűzvész füstje körbeszállja a Földet
.
www.origo.hu/tudomany/20200114-sulyos-legszennyezest-okoz-ujzelandon-az-ausztral-tuzvesz.html
.
Tudomásul kell venni, hogy királytól koldusig az ember egy léha, nagy rakás semmi a természet erőihez képest
.
www.youtube.com/watch?v=xaV4Slm-er0
.
Ennyi a klimaveszélyről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.