A világ milliárdosainak a száma az elmúlt évtizedben megduplázódott, a 2153 milliárdos vagyona a Föld 4,6 milliárd legszegényebb ember vagyonával egyenlő – hívta fel a figyelmet az Oxfam nemzetközi civil szervezet hétfőn.

2 ezer ember vagyona 4,6 milliárdéval ér fel

Az Oxfam éves egyenlőtlenségi jelentése egy nappal a davosi világgazdasági fórum kezdete előtt jelent meg.

Az Oxfam számításai szerint a világ leggazdagabb egy százaléka kezében annyi pénz van, mint amennyi a 6,9 milliárd legszegényebb földlakó összvagyona. A világ 22 leggazdagabbjának pedig több a pénze, mint az összes afrikai nőnek.

A szervezet számításai szerint, ha a világ leggazdagabbjai 10 éven át 0,5 százalékkal több adót fizetnének, akkor 117 millió új munkahely jöhetne létre az oktatásban és az egészségügyben világszerte.

Amitabh Behar, az Oxfam India vezérigazgatója a Reutersnak azt mondta, hogy tovább nyílt az olló a leggazdagabbak és a legszegényebbek között, és hogy a kormányoknak lépéseket kell tenniük a különbség szűkítésére.

Amitabh Behar szerint a nők és a lányok azok közé tartoznak, akik a legkevesebbet profitálnak a jelenlegi gazdaságból.

A kormányoknak biztosítaniuk kellene, hogy "a vállalatok és a leggazdagabbak megfizetik az adók rájuk eső részét, és az államoknak növelniük kellene a befektetéseket a közszolgáltatások és az infrastruktúra területén" – tette hozzá Oxfam India vezetője.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Mohó Sapiens
Mohó Sapiens!
Mohó Sapiens!
Mohó Sapiens!
Mohó Sapiens!
Mohó Sapiiens! Döglene föl mind. Nyilván nem létezik egyenlőség sehol a Földön, elég ha kicsit bekukkantunk a biológiába...de azért ott minden élő és/vagy szerves, organikus részecske úgy, mint az élettelen- törekszik egyensúlyra.
Kizárólag az ember olyan arcátlan, hogy azt képzeli, mindent megtehet büntetlenül.
Hát nem.
A természet ismét győzni fog. Jöjjenek a hőhullámok, jöjjenek a szélsőséges fagyok, árvizek. Hadd hulljon már végre a Földet fertőző ember!
Azt nem értem , hogy ezek a pénzhalmozók mi f@szt képzelnek? Sírba viszik a pénzt? Vagy itt hagyjáka kölykeiknek a Földet, mint sivatagot?
Komolyan, hánynom kell.
advocat
Mert a dollár - nem nálunk - egyre rosszabb!
latoluz
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.