Lemondott Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter csütörtökön, miután előző nap este részegen randalírozott egy pozsonyi étteremben és a rendőrök előállították.

Lemondott a részegen verekedő szlovákiai magyar miniszter
Fotó: Youtube

A miniszter csütörtökön sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy távozik posztjáról. "Ember vagyok és hibáztam" – mondta Solymos, hozzátéve: magánéletében nehéz időszakot él át, ám kész vállalni a felelősséget a tetteiért és mindenkitől elnézést kér.

Peter Pellegrini kormányfő a politikai kultúra gesztusának nevezte a miniszter lemondását.

Solymos, aki a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt minisztere, sajtóinformációk szerint egy másik férfival, állítólag a testvérével együtt vacsorázott szerdán Pozsony óvárosában egy kínai étteremben. Szemtanúk szerint szóváltásba keveredtek, majd az őket csitítani próbáló éttermi alkalmazottal is konfliktusba kerültek.

A pluska.sk hírportál beszámolója szerint a randalírozók

széttörték az étterem üvegajtaját. Megsérült az étterem egyik alkalmazottja is, őt mentővel vitték be az egyik pozsonyi kórházba.

A híradások szerint a nyilvánvalóan ittas Solymos a kiérkező rendőröknek többször is azt kiabálta, hogy ő a környezetvédelmi miniszter és megpróbált kiszállni a rendőrautóból.

Nem ez az első eset, hogy szlovákiai politikusok alkohol hatása alatt keverednek bajba. Néhány éve például Mikulás Dzurinda volt kormányfő sérült meg, mert ittasan elesett. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökének nevéhez fűződik: a politikus részegen vizelt egy pozsonyi étterem balkonjáról. Több parlamenti képviselőt és magasabb rangú tisztségviselőt is kaptak már ittas vezetésen, ez volt az egyik oka annak is, hogy néhány éve megszüntették a parlamenti képviselők mentelmi jogát a szabálysértések esetében.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
NÁLUNK EGY RENDŐR VALLOTTA: DEUTSCH TAMÁST FEJÉRE HÚZOTT CSUKLYÁBAN VITTÉK KI A DROGDISZKÓBÓL.
https://kettosmerce.blog.hu/2015/12/21/egy_re...
Eladott Ország
NÁLUNK EGY RENDŐR VALLOTTA: DEUTSCH TAMÁST FEJÉRE HÚZOTT CSUKLYÁBAN VITTÉK KI A DROGDISZKÓBÓL.
https://kettosmerce.blog.hu/2015/12/21/egy_re...
namihami
Akkor hozzák ide, mint határontúli magyart. Nevezzék ki a szlovák nacionalizmus áldozatának (erdélyi példa már tucatszám van). Ezért, mint fideszes potentát, nemhogy leváltják nálunk, de még egy Balassi kard is jár, mint harci siker eredménye.
Behemót Tamás
Ferenc pápa is úgy mentegetőzött, mint ez a dúvad.
centsirra
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.