Az új koronavírus okozta megbetegedés harmadik esetét erősítették meg Franciaországban péntek este.

A tüdőgyulladást okozó új korokozó megjelenését ezen a napon jelentette be a francia egészségügyi minisztérium, ez volt az első megerősített eset Európában. Csütörtök estig még két megbetegedésről volt szó (az elsőt Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében regisztrálták), bár a nap folyamán az SOS Médecins francia mentőszolgálat közölte, hogy Bordeaux egészségügyi szervei a koronavírusra jellemző tünetek miatt

megfigyelés alá helyeztek egy kínai származású férfit, aki Kínából Hollandián keresztül érkezett Franciaországba.

A francia egészségügyi hatóságok este közölték:

a három beteget Bordeaux-ban és Párizsban kezelik kórházban, mégpedig elkülönítve.

Franciaország közben döntést hozott arról: autóbuszokkal segíti a fertőzés gócpontjának számító Vuhanban tartózkodó francia állampolgárokat, hogy távozhassanak onnan. Jean-Yves Le Drian külügyminiszter nyilatkozatában közölte:

Franciaország vuhani főkonzulátusa tájékoztatta az állampolgárokat arról, hogy a helyi hatóságokkal együttműködve autóbuszjáratokat bocsát rendelkezésükre, lehetővé téve ezzel, hogy ha akarják, házastársaikkal és gyermekeikkel együtt elhagyhassák a várost.

Péntekre már kilenc közép-kínai városban vezettek be közlekedési zárlatot az új koronavírus terjedésének megfékezésére, a járvány kiindulópontjának számító Hupej tartomány pedig a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdette ki. A zárlat alá vont városok mindegyike a Vuhannak is helyet adó Hupej tartományban található, ahol a járvány decemberi kitörése óta a legtöbb fertőzöttet azonosították.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.