A zsidógyűlölet globális terjedésétől óvott António Guterres ENSZ-főtitkár egy New York-i megemlékezésen szombaton.

Hála a gyűlöletpropagandának: megint terjed az antiszemitizmus

Az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából tartott ceremónián Guterres felhívta a figyelmet az antiszemita indíttatású támadások számának növekedésére, amelyeket szerinte csak a korábbinál még nagyobb mértékű szolidaritás ellensúlyozhat. Guterres a neonáci és a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok újjáéledésére hivatkozott, amelyek az interneten szabadon terjeszthetik mérgező ideológiájukat. A tisztségviselő szerint újra le kell vonni a holokauszt tanulságait, hogy sohase kerülhessen sor hasonlóra.

A megemlékezésen holokauszttúlélők, leszármazottjaik, illetve a második világháború győztes hatalmainak képviselői, diplomaták és más vendégek vettek részt.

Az ENSZ január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon szabadították fel a legnagyobb második világháborús megsemmisítő tábort Auschwitz-Birkenauban. A nácik milliókat gyilkoltak meg koncentrációs táboraikban. Többségük zsidó volt, de áldozataik között ugyanúgy megtalálhatóak romák, fogyatékosok, homoszexuálisok, külföldiek és másként gondolkodók.

Kép:MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Forrás: MTI

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@ómió: Latszik, kinel hatasos a propaganda. Az ilyen egybiteseknel, mint te, mindenröl ugyanaz jut eszükbe, es itt nem a szexre gondolok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: egy munkakerülönek nincs joga másokat bírálni,kategorizálni,rágalmazni! érted tibi?
teuton
@ómió: Ugyanolyan szanalmas a szokincsed, mint a szarospelenkas shikarie. Testverek vagytok testverek gyerekeikentl? Akkor ertem... A durrfing meg tan ikertestver? De neki csak feleannyi jutott ertelemböl, szoval egy dionyi... Egyebkent a bolsevik az többseget jelent, persze neked nem kell minden szo ertelmet tudnod... Szoval akkor ki a többseg? Csak lajkokat szamlaljuk, ok? Ja, akkor tenyleg mi vagyunk a többseg, ti meg a primitiv, de hangos csöcselek? Röhögök rajta, hogy te mit összeszenvedsz itt, majd összefosod magad a fröcsögesben, de kerdesekre valaszolni nem tudsz, csak fosod a mocskot meg a hetvegen is...
ómió
@teuton: Minden relatív, amiért, akár még szánalmas is lehet, viszont nem hazug, mint a tiéd! A bolsevik azt jelenti, hogy Lenin efftársadék anno a többség (bolsevik) szót hazudták magukra, ami már ab ovo hazugság volt, mert többség soha nem voltak, legfeljebb a hazudozásban! Attól meg, hogy ezt a portált elfoglaltátok és - "ápolt" hagyományaitoknak megfelelően - telehazudjátok, legfeljebb helyi többség (bolsevik tetübanda) vagytok, nem egyéb! Aki itt hazugságokba szorulva erőlködik és nem tud kérdésre válaszolni, az éppen te vagy, nyomika! Fentebb azt kérdeztem tőled, hogy hogyan lehet az, hogy, ha a gáz világpiaci ára a harmadára esett és Orbán "átbaszta" a fogyasztót, Európa egyetlen országában se esett harmadára a fogyasztói gázár és nemcsak nálunk? Kizárásos alapon, ugye, két eset lehet: 1.Európa minden országában "átbaszták" a fogyasztót. 2. Te úgy hazudsz, mint, aki könyvből olvassa! Erre te kussolsz, mint hal a szatyorban, pedig ide egy öblös hazugságot is elővezethetnél. Élsz vele, vagy anélkül nem is létezhetsz? Ha meg nem, akkor úgy fröcsögjed, hogy ki nem válaszol kérdésekre!
teuton
@ómió: Na aki kerdesre kerdesre valaszol, az nagyon okos lehet. Te meg baromi hülye vagy! EN kevesebbet fizetek a gazert, mint 5 eve, TE 10 eve ugyanannyit! Akkor kit basztak at??? Aztan azt is tudni kellene, hogy a nyersanyagar az a fogyasztoiar csak kb. 20%-a, 80% ado! Ezt persze analfabetak nem tudhatjak... Meg azt sem, hogy Nyugat-Europaban a zöldenergiara valo atallas finanszirozasat a többi energiahordozora kivetett adokbol finanszirozzak! Orbanc ezert rinyalt, hogy a "szegenyebb orszagokkal" -ha annyira dübörög a magyar gazdasag es minden evben 2%-kal tulszarnyalja a nyugatit, akkor miert SZEGENY az orszag???- akarjak megfizettetni a klimavaltozas miatti levegöszennyezest. Nyugaton ez nem problema, es megis kevesebbe kerül a gaz, aram, dizel... Na most te vagy a sorom, valaszolj, miert kell neked 27% afat fizetni elelmiszerre, egy nemetnek meg csak 7%-ot??? Miert tud egy magyar minimalnyugdijas 8-10x kevesebbet vasarolni, mint a nemet, holland, norveg vagy osztrak??? Miert fagynak meg az emeberek a sajat lakasukban Magyarorszagon? Miert nincs szocialais halo, miert büntetendö a hajlektalansag? Folytassam?
ómió
@teuton: Én meg 10 éve fizettem többet érte, több, mint negyedével! Na, akkor ki baszott át engem? Hát a bolsi tetübandád! Te most kevesebbet fizetsz, mint 5 éve? De, ugye, csak a harmadát fizeted az 5 évvel ezelőttinek? Mert, ha nem, akkor megint hazudtál! Ja, hogy az "adó"!? Akkor mégse harmada a harmada, csak, amikor bele kell hazudni a kibertérbe? Jellemző rátok! 80% adó? Ha itt annyi lenne - bármilyen címen is (kivéve, ha magatok vetitek ki) - éppen ti bolsik "sarkából fordítanátok ki a világot" a sivalkodástól! Miért szegény az ország? Mert 45 év alatt 50 év lemaradásba taszították az efftársaid 1945-1990. között! De ezt mintha már megírtam volna. Ennyire nehezen tanulsz és ilyen könnyen felejtesz?Az a társadalom meg, amit a kommunizmus anno nem tarolt le és nem oligarchikus viszonyok közt fejlődött, az erős gazdasági bázis miatt alacsonyabb adók beszedésével is képes mihez nyulni, szemben a gyengébbekkel, mint pl. mi is. Nálunk ezért magasak a fogyasztási adók, de nem csak most ám! Pufajkás efftársadék még a 90-es években pl. az élelmiszerekre akkor általános 12% áfát 25%-ra emelték. Ahogy az iparcikkekét is, csak azt 20-ról 25%-ra! De akkor valahogy nem sírt a bolsi pofátok! És ugyanezen okok miatt (tudod: a "kivívott" 50 év lemaradás) képes a magyar átlagvásárló is többszörösen kevesebb fogyasztásra! Persze "legújabban" még amiatt is, hogy Böszme vezéretek az állami szférát illetően lenyult 1 havi fizetést, a nyuggerektől meg 1-2 havi nyugdíjat és 2008-ra! "kivívott" nekünk egy államcsőd helyzetet! Ekkor kényszerült az állam 25-ről 27%-ra emelni még az áfát is.Aki meg büntetendő hajléktalanságról beszél, az simán hazudik! Az életvitelszerű közterületen tartózkodás lett ejnye-bejnye "büntetendő", éppen, hogy a hajléktalan bemenjen a szállóra, ne fagyjon meg, mert van ott már mindnek elég hely! Hogy ne az aluljárókat alakítsák ki nyomortanyának! Bár ez ellen is éppen a te bolsevik tetübandád verte a nyálát a legjobban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.