"Teljesen előre látható", hogy Bulgária a terveknek megfelelően idén tavasszal csatlakozik az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez, 2023-ben pedig belép az euróövezetbe – közölte egy bolgár rádiónak nyilatkozva a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője vasárnap.

Bulgáriában előbb lesz euró, mint nálunk

Bulgária, amely 2007 óta tagja az Európai Uniónak, azzal számol, hogy idén április végéig csatlakozik az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez és 2023-tól bevezeti az eurót.

Bulgária már mintegy két évtizede az euróhoz rögzítette nemzeti valutáját, a levát.

Krisztalina Georgieva a bolgár nemzeti BNP rádiónak nyilatkozva egyebek között azt mondta, hogy szerinte minden a terveknek megfelelően alakul Bulgária euróövezeti csatlakozása kapcsát. Hozzátette, hogy a napokban Davosban azt mondta neki Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, hogy "nagyon pozitívan tekint" Bulgária csatlakozási tervére, és hogy "úgy tűnik, az euróövezet ülésein hamarosan bolgárul is beszélnek majd.

Az IMF bolgár származású vezetője szerint az euróövezetbe történő belépéssel nyerne az ország, nőne monetáris biztonsága és védelmet kapna a globális kihívásokkal szemben.

Bulgária teljesíti az euró bevezetésének főbb kritériumait, államháztartásában többlet van, ellenőrzés alatt áll az infláció, és az Európai Unió egyik legkevésbé eladósodottabb országa. Ugyanakkor az EU legszegényebb állama és a felmérések szerint az egyik legkorruptabb is.

Az euróövezeti belépés előtt két évig kötelező ERM-2 árfolyamrendszerben egy valuta plusz-mínusz 15 százalékkal ingadozhat az ország és az EU-beli pénzügyi hatóságok által közösen megállapított sávközép körül.

Az árfolyamrendszerhez történő csatlakozáshoz az euróövezet valamennyi tagállamának, az Európai Központi Banknak (EKB) és az Európai Bizottságnak a beleegyezésére is szükség van.

Forrás: MTI

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@fideszes gyökér: Mi meg itt maradunk a marha stabil nemzeti valutánkkal, és szívunk tovább, mint a torkos borz! De a haza bölcseinek ez így jó, a plebsnek meg szilencium!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@fideszes gyökér: Mi meg itt maradunk a marha stabil nemzeti valutánkkal, és szívunk tovább, mint a torkos borz! De a haza bölcseinek ez így jó, a plebsnek meg szilencium!
Eladott Ország
Regnáló tolvajaink a legdurvább dél-amerikai diktatúrák mintáját követik, csak a bebörtönzések, politikai gyilkosságok kora nem érkezett még el. A magyar népesség azon része, amely bármi fajsúlyos változást akarna, tudna indítani, menedzselni, külföldön él, és nem jön vissza Túró Rudi menüért. Az akármi okból itthon maradottak egy része megfélemlítve, más része kilóra felvásárolva, többi része tökéletesen érdektelenül éli életét, még szavazni sem megy el. Nem pontosan látom, hogy a maffiaállam felszámolása, a tolvajok, rablók, hazaárulók elszámoltatása ugyan mikor, hogyan, ki által valósulna meg, miközben zajlik ezerrel a - titkolt, nem titkolt - lakosságcsere, külhonból betelepített "magyarok", nem magyarok törik le a fizetéseket, dolgoznak éjjel-nappal, éltetve az állampárt fantasztikus tehetségét. Amíg Matolcsy, meg a haverok nyernek azon, hogy nálunk nincs euró, addig nem tessenek csodálkozni...
verőce21
Örüljünk neki, hogy nincsen eurónk - és nem is lesz egyhamar -, mert nagyon hitvány árfolyamon tudtunk volna mindig csatlakozni az eurózónához!
Eladott Ország
@verőce21: A 35 eurós családi pótlék, a 75 eurós minimál nyugdíj, a 450 eurós átlag nyugdíj, a 600 eurós nettó átlag fizetés? Ezeket köszönjük meg és rebegjünk hála imát? ! kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/matolcsy_mti_001.jpg
Ha az ember erre az idiótára ránéz ökölbe szorul a keze! Ennek az unortodox kóklernek a működése tökéletesen analóg a főnökéével. Mindkettő szélhámos gazember. Ha ez a tróger fidesz banda marad, az Euró nem 337 Ft lesz, ha nem 500 Ft..
Érdekes a Baltikumnak és a Szlovákiának sikerült. scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82806871_628293841332097_6068700050928697344_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=18v5naLntCoAX8mASAs&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=7b286c28aa4663195d0014cf9aeaec51&oe=5E98B097
EL KELL ZAVARNI AZT A MINISZTERELNÖKÖT AKINÉL A FORINT GYENGÉLKEDIK.( Orbán 2008 )
verőce21
@fideszes gyökér: (15:53) "susu bolondság" amiket írogatsz. :)
verőce21
@Eladott Ország: (15:54) Ha most csatlakoznánk euroövezethez, cca. 380.- Ft körül számítanák meg a forintot.
Leértékelődne az ország! Ezt a "luxust" nem engedhetjük meg magunknak.
verőce21
@fideszes gyökér: Olyan vagy, mint a Kugli "csak húgy"! - átcsaptál személyeskedésbe.
Nem a labda, hanem a baba...!
Eriksson
Bulgária " Európai Unió egyik legkevésbé eladósodottabb országa."
Na, majd nézzék meg magukat az IMF és az euró beengedése után.
verőce21
@fideszes gyökér: Hol személyeskedtem én veled "Sutyerák"?
Sámannus
Lehetne már itt is csak még a nyuggerokat meg kell rostálni, mert a pohos sokallja a pénzüket. Mész@ros még többet akar lopni. A nép nyomorgatása 89 óta kurva nagy divat. Most jár csúcsra az országrombolás.
verőce21
@fideszes gyökér: Azt a véleményedre írtam, nem a személyedre. Értő olvasás!
verőce21
@fideszes gyökér: A "susu bolondság" egy magyar táncdal szövegében van...!
Elvont fogalomra vonatkozik, nem személyre! - "te magyarul se tudó senkiházi!"
Csizmás Kond
Az hogy milyen pénznem van egy országban használatban az nem javít az élet-színvonalon.
Sámannus
@Csizmás Kond: Ne má he! Hát akko te orosz vagy. Csak a muszkának van ilyen sűrű agya.
Ehhez csak azt kell tudni, hogy sokan €-ban veszik fel a fizetésüket, hogy a kuszaszemű apád ne tudja szétkúrni.
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek, az utóbbi évek bérfejlesztése inkább bércsökkentés. Természetesen euróban. Ebből a szempontból teljesen mindegy mikor csatlakozunk az euróhoz, mert akkor a bérnövekmény valóban bérnövekvény. Euróban.
simmering73
Na ugye, hogy Bulgária is előrébb van mint ez a fidesz-kdnp által sújtott ország.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...te nem vagy orosz a biztos...mert ugye a béredet euróban kéred majd beváltod hogy vegyél kenyeret...
SystemError
Viktor mindig arra hergel, amit ő csinãl. Szemét spekulánsok igaz...:) Tudjátos kit ér egy kis EUR/HUF infó holnapra...:)
Sámannus
@Csizmás Kond: Hát az egyszer is úgy volt, hogy a házi gengszterek egyből megtámadták a forintot, és ezzel kezdték szétlopni az egész országot.
Ezek szerint erről te nem is hallottál. Jó neked érted mit magyarázok. A magyarok nagy része már nem forintban kalkulál. egy koszos boltban is vásárolhatsz €-val, Áruházakban pedig bárhol.
Csizmás Kond
@Sámannus: Hogy volt úgy volt...és mindig úgy volta ahogy volt viszont most úgy van, hogy hogy a zeurót azért erőltetik hogy ne kelljen az átszámolókat fizetni...mert ha minden pénznemet a zeuró mozgása hordoz a dollár ingadozása szerint akkor mindegy hogy merről fúj a szél, mert az mindig érint.
Amúgy amikor bármely témánál a szétlopást kezdi valaki emlegetni az biztos kampányol...úgyhogy inkább ne folytassuk mert ha nincs egyéb véleményed a kampány nem érdekel.
Sámannus
@Csizmás Kond: Tudod a vak is látta mi volt 2010-ben az igen is lopás volt, mert meglopták az országot. akik a forint árfolyamát mozgatták. Ne akassz má hasba ilyennel hogy a benfenntes kereskedésa nem lopás Sorost irígyelték meg a zsiváőnyok csak különbség az volt, hogy itt az állammal összejátszott a slepp, közben kifosztották a devizaadósokat. Jó abba hagyom, mert ez tényleg olyan játszótér, amit nem lehet jól megmagyarázni. Amikor az állam elszámolt ezzel a kontraktussal megfeledkezett az adósokat kártalanítani, ehelyett újabb adósságba verték őket, majd sokukat utcára tett.
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 15:25
annyir biztos,hogy ismersz már,minden szavaddal egyet értek.Mindig a kendőzetlen igazságot írod le. Egyetlen dologgal nem értünk egyet és ezt már máskor is megírtam. " Az akármi okból itthon maradottak egy része megfélemlítve, más része kilóra felvásárolva, többi része tökéletesen érdektelenül éli életét, még szavazni sem megy el. Nem pontosan látom, hogy a maffiaállam felszámolása, a tolvajok, rablók, hazaárulók elszámoltatása ugyan mikor, hogyan, ki által valósulna meg, ... Erre a beírásodra válaszolnék. Még is mitt tudnánk tenni,mi hétköznapi emberek? Mi dolgozunk( én már nem,de nem én számítok), mi nem tudjuk ezt az országot magunktól gatyába rázni. Nekünk dolgozni kell,gyerekeket nevelni,családot eltartani,fenntartani. Van az úgynevezett ELLENZÉK, akiknek pont az lenne a dolguk,hogy ezt a pártokra szakadt országot összefogja. Nekik idejük,lehetőségük is van rá. Egész biztos vagyok benne,hogy a Magyar nép nem birka,csak nincs aki vezesse,összetartsa őket. Egyszerre kellene az egész országnak,ugyan abban az időben,minden városban,minden megyében fellázadni. Ehhez azonban pénz és lehetőség kell,mert nem mindenkinek van internete. Média lehetőség semmi. csak is összefogással lehet ezt a bandát elzavarni. A Fidesznek épp a stabil,biztos tábor adja a további kormányzásra a lehetőséget,még a nép annyi darabban van,ahány párt van az országban. Itt addig nem lesz kormány és rendszer váltás,még az emberek nem kapnak olyan vezetőket,akikre lehet hallgatni. Itt Hódmezővásárhelyen kicsiben sikerült,de szerintem országosan is menne,hisz ellenzék minden városban van.
Borsodi
@cikicakk55: Így kellene de a Magyar nép egy gyáva nép.
Lepényleső
Sokkal,- mert amíg ortodox a matekjuk ezeknek,itt soha sem lesz jó a köznépnek?
kereső
A két éves költségvetésben 2020-ra is!!! 311.-Ft/eur. árfolyam terveztek. Hi be szép lesz a magyar gdp -és növekménye -forintban! Meg az alultervezett infláció is hozogat valamit a konyhára( nő a fogyasztás értéke- nől az áfa bevétel)- meg az is, hogy nem a bérnövekménynek megfelelően álltiják be a várható adóbevételeket. Miközben a megtakaritások elinflálódnak.
kereső
Egyszerűen ennek a hatalomnak nem érdeke!!! csatlakozni az euro övezethez- mert akkor nem lenne ekkora játéktere a lopáshoz, csaláshoz.
verőce21
@kishonda: A tied pedig meszeli az eget valószínűleg!
Hallgatom az eltérő véleményed, mert a pénzügyek a kedvenc témám!
Eladott Ország
@cikicakk55: tegnap, 18:58; Sajnos amíg nem váltják le a fideszt, nem lesz változás és felelősségre vonás sem. Most már nem is kormányváltásra, hanem rendszerváltásra lesz szükség. A helyzet évről évre csak rosszabb lesz és egyre jobban távolodunk Európától, mind politikai , mind gazdasági/szociális/életszínvonal stb. tekintetében. Ne legyen kétségünk ennek a bűnöző és politikai prostituált bandának a diktatúra további kiépítése a jogállam leépítése a célja és az ország kivezetése az EU-ból. Totális katasztrófa felé sodródik az ország.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 08:38; Írod: "mert a pénzügyek a kedvenc témám!" Nos lássuk a számtant! Miközben a kórházban neked nincs gyógyszer. Miközben anyádnak hónapokat kell várni (fájdalmak közepette) orvosi vizsgálatra. Miközben a gyereked nem kap használható tudást az iskolában, mert az pénzbe kerülne.
3 919 188 200 000 Ft csak a Nemzethy Agybaj hobbijára, "barátaira". Ez több, mint az ellopott manyup! És ezek a tételek, csak a jéghegy csúcsa! Te diszkalkulás fideszes, számtanbarát!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/44787249_2175924789098345_4678203542740140032_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_ohc=iGHtPNqnyREAX8cLYqk&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=c7c9c16639becb9649bd2ee3831769cf&oe=5E8E67DB
kokopelli
@kereső: Az EU-t meg annyira érdekli,hogy a Ft vagy az € a fizetési eszköz Mo.-on,mint az
Orbán nemlétező dakotáit!
tudode
Ha bevezetnék az eurót mibül lenne a kuszaszeműnek zsebpénze!
kokopelli
@tudode: ..gondolod ,hogy akkor nem lopnának? Előny lenne,hogy az azonos mennyiségű lenyúlt zsé
kissebb helyen elférne ill. a kivitt pénzcsomagok is sokkal praktikusabb lennének!
kereső
@kokopelli: Sajnos az eu-t más sem érdekli, nem hogy milyen fizető eszköz van Mo.-on.Az sem, hogy egy jól fejlett, kereszténydemokráciának mondott, parlamenti demokráciának álcázott félfasisztoid diktatúra épül, szépül Európa közepén. És mindez egy Eu-s tagállamban. Nagyon hálásak a német pártvezérek.
verőce21
@Eladott Ország: (11:28) A "zsidó emlékezet"-re költött 4,7 milliárd, miért fölösleges tétel szerinted? - csak egyet kiemelve...
Eladott Ország
@verőce21: ma, 13:29; Ezt izraeli pénzből kellett volna finanszírozni, ahogyan Magyarország is támogatja a határon-túli magyarság szervezeteit és tevékenységüket, milliárdokból, ( de itt is a közpénsíbolás a fő szempont) nem beszélve a túlszámlázott közpénzlopásokról! A 4,7 milliárd forint a holokauszt emlékév költsége jogalap volt a közpénzek ellopásának, hasonlóan a vizes vb. és a többi állami-EU-s forrásból megvalósult beruházásokkal együtt. A puskás stadion fajlagos költsége is világelső, míg a magyar munkaerő költsége a béka segge alatt van. scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82738719_1395990343939029_9106427146900865024_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=_LwrmiuLY80AX9NUJ4L&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=8b616fa9be09c2a79b21a61b2147e1b1&oe=5ED867F0
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82490391_1394158814122182_6140073499626045440_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=-ZhEL3ZanjgAX9IFdik&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=7a06d51c3ded2f84c7cc16d8377428c5&oe=5E95B8DB
Hasonlóan világhírű a magyar autópálya építésének fajlagos költsége. Egységre vetítve, többe kerül sík terepen az építés, mint a német vagy a horvát autópálya viaduktokkal tarkított hegyvidékén, a bagóért dolgoztatott munkabérrel együtt. Ez is olyan magyar unikum, specialitás mint a brókerbotrányok.
verőce21
@Eladott Ország: "...Ezt izraeli pénzből kellett volna finanszírozni..." ? - Mi vagy te? Izraeli Pénzügyi Államtitkár?
"...a magyar autópálya építésének fajlagos költsége..." - ezt a kérdésed miért nem Ferenc testvérék kormányának tetted fel? Főleg a példa alapján, amit említesz... Ebben egyébként a @Béla333 jó konzulensed lenne. Fordulj hozzá bizalommal.
Nem a Fidesz kompetenciája.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 14:28; Mint említettem, a közpénz lopás megteremtése volt a fő cél! "A magyar gazdaság 2006 és 2015 között 4,6 százalékos gazdasági növekedést produkált, de ha nem lettek volna uniós források, ebben az időszakban 1,8 százalékkal csökkent volna a GDP - derül ki az uniós pénzek 2007 és 2013 közötti felhasználásáról a KPMG és a GKI által a Miniszterelnökség számára készített tanulmányból. A beáramlott 14 ezer milliárd forint támogatás ellenére a magyar gazdaság versenyképessége romlott, a munkaerő elvándorolt. A fő ok a pazarlás volt." Ezek szerint, csak a "Ferenc testvér" épített autópályát? Akkor ti mi a lófaszt csináltatok tíz év alatt a lopáson kívül te barom?!
Egyébként javaslom, hogy inkább a fidelitas egyetemen jártasd a fideszszaros és f@szszopó pofádat, te fideszbirka!
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/76760116_3133441863339120_1115322093882310656_o.jpg
Megállási vizeletpróba fidelitasos tagoknak:
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/12/78273694_2759154754146427_5520126431083888640_n.jpg
kokopelli
@Eladott Ország: Az a "mélynövésű" a jobbszélen még nem szobatiszta? ...azok ám a veszélyes ellenfelek!
Valaki "Gyurcsány"-t kiáltott és ő meg behugyozott?
kereső
A forint árfolyama most!: 337,63 Ft/eur.
verőce21
@Eladott Ország: Idegbe jöttél, mint a cigányok? Attól még nincsen igazad!
Csupa öngólos példákat hozol. Nem tehetek róla, hogy hiányosak az ismereteid. :)
cikicakk55
@Borsodi: Neked is csak azt tudom írni,hogy nem a Magyar nép a gyáva. Én már idős vagyok,de mikor itt Márky-Zay Péter össze hívta az embereket,egyből jelentkeztem aktivistának.Idős és beteges vagyok,de mikor tudtam,mentem házról házra,elmondtam mit tesz a Fidesz,elmondtam,hogy a médiára nem szabad hallgatni. Ha hiszed,ha nem nagyon sok olyan ember ment el szavazni,aki tőlünk aktivistáktól tudták meg az igazságot. Ők elhitték,hogy a migránsokra, a kerítésre és Brüsszel igazságtalan baszogatására megy el a csomó pénz.Nem fogták fel,hogy a kormány miatt csórók,fáznak,éhesek. Egyetlen ember indította el a folyamatot,Márky-Zay Péter és aki tudott mellé állt.Amennyiben minden városban lenne egy ilyen MZP egész biztos szép sorban egyre több segítője lenne és a lebutított,de nem gyáva nép a normális vezető mögé állna be. Nem te én,Eladott Ország,Nessy, kereső, vagyunk a gyávák. Itt mi nem félünk,ha hívnak mennénk,még ilyen idősen is. Mi nem tudjuk a nép megoldani azt a feladatot,ami az ellenzék dolga lenne. Engem az sem érdekelne,ha nem ellenzéki fogná össze az embereket,hanem független,de megbízható ember legyen. Legyen terve a jövőre,ne csak annyi,hogy " Folytatjuk"
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 09:48
Igazad van teljesen. Én is a rendszerváltásra várnék és a mögé állnék is be,de mi a nép,akik vagyunk cirka 7 millióan,mi vezető nélkül sem politikailag,sem jogilag,főleg nem anyagilag nem tudunk semmit tenni. Nem hiszem,hogy ez a tesze toszaság a nép bűne lenne. Mi itt leírjuk,mert a dühünket csak itt tudjuk kifejezni,de ezen kívül semmit nem tehetünk. Ezt Orbán direkt nem veszi el tőlünk,mert akkor az már tényleg a demokrácia teljes megszűnését jelentené. Még nem vagyunk a Rákosi rendszerben,de ha így haladunk hamarosan jönnek a fekete autók és visznek téged,engem és mindenkit aki kritizálni merészel. Az EU- ról is meg van a véleményem.9. éve lopják szét a közpénzt és az Uniós támogatásokat. Az nem kifogás,hogy nem akarnak egyik ország belügyeibe sem bele avatkozni. Ez már nem belügy,hisz az Uniós pénzekért az Uniós országokban dolgozó emberek dolgoznak meg. Állandóan csak időpontokat tologatnak,pedig az OLAF már 2014-ben jelezte az EU-s pézekkel való vissza éléseket. Nem azt mondom,hogy ők távolítsák el Orbánt,de ki kéne végre rúgni őket a húsos fazék mellől. Saját holdudvara fordulna Orbán ellen,ha megszünne a habzsi-dőzsi.
cikicakk55
@kokopelli: ma 15:01
Tényleg,mi lehet annak a szélsőnek a nadrágjával. Én nőnek nézem,így csak arra tudok gondolni,hogy átázott a betétje,vagy nem volt csere tamponja.
kokopelli
@cikicakk55: ...nézd meg az állát! Egy kis serdülö állszakálla van!A férfi gatya gyorsabban átázik! (;-))
(már nem először látom a képet a fórumon)
Nessy
Már éppen ideje lenne, hogy Matolcsi megreformálja az eurót, és óriás plakátokon közöljék vele, hogy több tiszteletet népnemzeti valutánknak, a forintnak, nem így földbe döngölni az árfolyamát! Irgum, burgum!
Borsodi
@cikicakk55: Teljesen igazad van több a buta ,félre vezetett hiszékeny ember,mint a gyáva. Jó példa rá a Győri választás!
verőce21
Örüljünk neki, hogy nincsen, és nem is lesz eurónk egyhamar!
A volt szocialista országok legtöbbjében, inkább új pénzt vezettek be, mint az eurót.
Eladott Ország
@verőce21: "A volt szocialista országok legtöbbjében, inkább új pénzt vezettek be" Hol?
verőce21
@Eladott Ország: Lengyelország, Románia, Csehország...
kereső
Felejtős a magyar euro, a kormány szerint. A piac meg árazza folyamatosan az mnb elnökének megszólalásait- ámokfutását. Máma már 338 Ft fölött is járt a forint.
kereső
@verőce21: ja..., az nem új pénz, csak árfolyam sávot határoztak meg-ezt legtöbbször a saját pénz védelme érdekében teszik a felelős jegybankok.
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 19:14; Jelen esetben az új pénz az Eurót jelenti, nem pedig a címletek új megjelenését.
Mind az euróval, mind a dollárral szemben a világ ötödik legrosszabbul teljesítő devizája jelenleg idén a forint
www.portfolio.hu/deviza/20191127/a-vilag-legrosszabb-devizai-kozott-iden-a-forint-408523
Az ilyen Matolcsy féle csörgősipkás barmokat, jogállamban már rég elzavarták volna, vagy börtönben/pszichiátrián pihentetnék! Ez az ország tragédiája!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81032368_695348250871911_2895975144931459072_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=fAianx1MyDcAQlARkI0_NhZUnWovG6TML-UeREcRPZJFA2BMhvcVhyVSw&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=0082fddfa3e5c514707b8efa6a167a43&oe=5E9610DB
verőce21
@Eladott Ország: Nagyon is tévedsz! Ugyanazon a néven, de teljesen új pénzt adtak ki, más értékkel, amelyet a bankközi megállapodások garantáltak. Ugyanezt tették Horvátországban és még annó Bulgáriában is. Az új pénzek árfolyamát az euróhoz kötötték. (Hasonló történt a nem szocialista országokon kívül Dániában is.)
Az uniós országok közül egyedül a magyar forint van az USA dollárhoz kötve árfolyamában, ezért is változik eltérően, mert nem tartozik az ERM pénzügyi rendszerébe.
Ha Mo.-on új pénzt vezetnének be, korona lenne a neve...A pénzügyi rendszer rendkívül összetett, bonyolult jelenség, nem lehet erröl néhány rövid kommentben írni, nem is célom.

A lényeg az, hogy - bankközi megállapodásokon alapuló -, új pénzt vezettek be azokban az országokban is ahol nem tértek át az euróra!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 12:53; A magyar forinttal ( írod új pénz?!) lassan már csak a segget lehet kitörölni, a világ legrosszabb valutái közé tartozik. Ezt csak egyféleképpen lehet magyarázni, úgy szar ahogy van! A magyar forintot a halál faszához lehet kötni! Íme a fidesz bemutatja az új magyar 1 eurós bankjegyet:
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/09/69438046_2400723700018815_3641517996490358784_n.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.