Helikopter balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó – jelentette az amerikai TMZ hírportál.

Meghalt az MBA legenda, Kobe Bryant

Fotó:  John McCoy/Getty Images

A kaliforniai Calabasas közelében történt szerencsétlenségben több forrás szerint is összesen öten haltak meg, a gép összes utasa, a bulvárlap szerint Bryant felesége nem volt közöttük. A Los Angeles Lakers szupersztárja játékoskora óta sokat repült helikopterrel, meccsre is így járt a Staples Centerbe.

Az LA Times cikke szerint helyi idő szerint vasárnap délelőtt tíz tájban történt a baleset, ködös időben. A gép bozótos hegyoldalba csapódott, kigyulladt, majd bozóttüzet okozott, ami miatt a mentésre érkezők nehezen tudták megközelíteni a helyszínt.

A TMZ-nek több szem- és fültanú azt mondta, hogy a gép motorja a lezuhanás előtt szokatlan hangokat adott. A TMZ szerint Bryant a saját, Sikorsky S-76 típusú helikopterével utazott. Ami a festést kivéve így néz ki:

Meghalt az MBA legenda, Kobe Bryant

A TMZ által közölt fotók tanúsága szerint a gép egy lakott terülektől arrébb eső, kopár hegyoldalnak csapódhatott.

A hírt a TMZ után az ABC egy twitben erősítette meg:

Bryant 41 éves volt, 4 lány apja, akik közül a legidősebb már ígéretes kosárlabdázó, a legkisebb pedig csak néhány hónapos.

Bryant az 1996-os drafton került be az NBA-be. 20 idényt játszott végig, ezek közül 18-szor került be az all star csapatba, 5 bajnoki címet szerzett, kétszer volt a döntő és egyszer az alapszakasz MVP-ja, vagyis legjobbja. Bár nem a Los Angles Lakres draftolta, azonnal elcserélték és egész karrierját a Lakersben játszotta végig.

Bryant szombaton posztolt utoljára a Twitterre, abból az alkalomból, hogy a Lakers jelenlegi szupersztárja, LeBron James, éppen őt megelőzve minden idők harmadik legponterősebb NBA-játékosa lett:

444

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
RIP, na ő tényleg egy legendás versenyző volt! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.