Azt kezdték terjeszteni a székelyföldi Gyergyóditróban, hogy "migránsokat telepítettek" be a településre.

Kitört a migránspánik Székelyföldön két Srí Lanka-i pék miatt
Fotó: Pixabay

A Maszol riportja szerint feszült a hangulat a Hargita megyei községben. A helyiek egy része a közösségi oldalakon szervezkedik, tiltakozni készül a szerdai tanácsülésen.

"Migránsmentes Ditrót akarunk. Nem fogjuk engedni, hogy elvegyék, ami a miénk"

– nyilatkozta a portálnak egy gyergyóditrói nő.

Pedig nem is menekültek érkeztek a településre, hanem két Srí Lanka-i pékmester.

Az érintett pékség tulajdonosa, Köllő Csaba a Maszolnak elmondta, szerinte személyes konfliktus és rosszindulat állhat a vádak mögött. Tíz napja állt munkába náluk két Srí Lanka-i pékmester, emiatt tört ki felzúdulás a ditróiak egy részének körében.

„Nem letelepedni jöttek ide, család nélkül érkeztek, képzettek és az első tapasztalataink szerint megbízhatóak. A helyi munkaerő segítségére lehetnek abban, hogy tartsuk a megfelelő minőséget. Hivatalosan vállaltak nálunk munkát minden iratuk rendben van”

– mondta el a két vendégmunkásról a tulajdonos.

Arra is emlékeztetett, hogy számos ditrói is más országban kereste és keresi a kenyerét. „Ha bennünket így fogadtak volna külföldön, most nagy bajban lennénk” – fogalmazott Köllő Csaba. 

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, erdélyi csicskák, most ti jöttök. Nálunk már fel lettek a falvak uszítva. Persze, migráncs egyikben se volt, de ""Félünk a migráncsoktól!"" riportalany annál több.
Ja kérem:: Ak qrvának áll, az ne sírjon, ha kefélik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Nyírfa: Sok érdekes dolog esett meg velem is. Egy volt osztálytársam kőművesként dolgozott a házamon, és folyton cigányoztak a munkatársával. Többször mondtam az lesz a vége, cigány lány lesz a feleséged. Az lett. Többször jártunk a nejemmel náluk, aztán megszakadt a kapcsolat. Kb 25 év múlva összefutottunk, EU-s témában érdeklődött, mert gazdálkodik és a gazdaságot akarta átadni a gyerekének, amihez szakirányú felsőfokú képzettség kellett. Kérdeztem, az hogy lesz meg? Ja most végez az agráregyetemen a gyerek, mondta. Na ez lenne a megoldás cigány kérdésben, de ez még nem sűrűn esik meg.
Nyírfa
@nezelodo: Ki is volt az az orosz politikus, aki jelmondattá tette: " Tanulni, tanulni, tanulni " ? :)) És milyen igaza volt!
Ki merte volna megjósolni, hogy a cári Oroszország népe, már szovjetekként ,képes lesz a Holdra szállni és olyan technikai bravúrokra, amelyekkel megelőzi az USA-t.
Eljátszom a gondolattal, hogy a két keleti nagy nép, az orosz és a kínai, megvilágosodik. :) Talán nem is kell olyan sokat várni rá. Szegény Orbán, ha megéri, le fog konyulni a két füle - itt is hiába intrikált, hiába bájolgott, csak sikerült hozzájárulnia a bukáshoz. :))
nezelodo
@Nyírfa: Sajnos addig, míg lehull a csillaga, még sok borsot fog törni az orrunk alá, és rengeteg viszályt szít, az az életeleme. Neki nem vetélytársai, hanem ellenségei vannak. A Simicska kiiktatása után egy ismerős gazdálkodó szörnyülködött, hogy miképp lehetett egy hét alatt levetkőztetni az addig érinthetetlennek hitt embert, aki ugye nem volt szent, de ő is besokallt az Orbáni vízióktól. Mondtam neki, ne gondold, hogy a te valóban vásárolt 200 ha termőföldeddel ez nem eshet meg, ha az érdeke, vagy a bosszúszomj úgy kívánja. Jó lett volna látni mi járt a fejében, de hogy megdöbbent az biztos.
Nyírfa
@nezelodo: Tartok tőle, hogy sokan csak a maguk kárán fognak másképpen gondolkodni.
nezelodo
@Nyírfa: Akaratlanul, tudat alatt védekeznek az emberek, és ez minden rendszerben így volt, hogy ez vele nem, csak másokkal esik meg, és ezért hallgattak. Aztán amikor ő lesz a soros, a többiek ugyanúgy hallgatnak.
Nyírfa
@nezelodo: Ijesztő, hogy mennyire nem tanulunk a mások tapasztalatából. Hogy mennyire nem figyelünk , és nem okulunk, pedig elégszer elhangzott már az intés: az utolsó kapcsolja le a villanyt.
Tudom, hogy a félelem nagy úr, mindenki megküzd a magáéval vagy engedelmeskedik neki, ki-ki a maga habitusa szerint, de egyszer úgyis vennünk kell a bátorságot ahhoz, hogy a félelem gyökeréig leássunk, megvizsgáljuk, és kigyomláljuk.
Nyilván nem egyszerre fogja ezt megtenni sok milliárd ember, nem egy időben érkezünk meg a fejlődési stációkra, és főleg nem uniformizáltan , de , ahogy tegnap is említettem egy hozzászólásomban, minden út Rómába vezet.
De út közben annyi információt adhatunk egymásnak, amire érdemes felkapnunk a fejünket. Semmi egyebet nem kell tennünk, mint figyelnünk, de azt tudatosan.

A párommal , anno sokat beszélgettünk arról, amit mondasz, hogy a rossz dolgok csak másokkal szoktak megtörténni, velünk nem. Hogy honnan ered ez a hit, vagy remény, vagy bizonyosságerejű tudás? Aztán kikötöttünk ott, hogy valaminek léteznie kell, ami csak intuícióként él bennünk, de nem tudatosodik, valami nagyobb erő, ami irányítja a világmindenséget, és ami mindig a rendelkezésünkre áll, csak inkább a félelmeinkre figyelünk, mint erre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok