Nem Kínában, hanem helyben, Bajoroszág tartományban okozhatta a megbetegedést a koronavírus a Kínából kiindult járvány első megerősített németországi eseténél – jelentették kedden német hírportálok a tartományi hatóságok közlése alapján.

A 33 éves német férfi megbetegedése lehet az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjed emberről emberre.

Eddig rendre olyan embereknél mutatták ki a fertőzést, akik Kínában tartózkodnak vagy a közelmúltban jártak az ázsiai országban.

A bajorországi beteg egy autóipari cég munkatársa, egy kínai kolléganője fertőzhette meg, aki a múlt héten részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában.

A sanghaji nő szervezetében hazatérése után mutatták ki a vírust. Németországi útja előtt nem sokkal meglátogatta szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében.

A bajor hatóságok most igyekeznek feltárni, hogy kivel volt kapcsolatban a kínai nő és a megfertőzött bajor férfi, akit elkülönítve ápolnak egy müncheni klinikán.

Legkevesebb negyven embert vizsgálnak meg. Fertőzésgyanús esetet egyelőre nem találtak.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/EPA/Jerome Favre

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Tisztelt Propeller, nem hiszem el, hogy ezeket a szexhirdető tetveket ne lehetne letiltani.
rokker33
@Csizmás Kond: Ezek fizetnek a Propellernek hogy reklámot helyezzenek el a kommentek közé! Normális esetben folyamatosan tiltanák ezeket ,de itt nem történik semmi hónapok óta és szinte ugyanazok rakják ki a sz#rságot mégsem törlik őket!!
Jozefina
@Csizmás Kond: ne izgassad magad, szeintem ők teszik fel!!
Jozefina
Számomra érthetetlen, hogy miért utaztatnak kíniakat bármilyen okra is hivatkozva??!! Se ki se be, pár hónapig és elmúlik minden!!!
1magyar
De kínai nő vitte be Németországba a fertőzést. Nagy szégyen minden kormányra ahol engedik a vírusos területekről, főként Kínából a primitív piacokról evő embereket beutazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.