A ciszjordániai zsidó települések képviselői elutasítják Donald Trump béketervét a palesztin állam létrehozásának ígérete miatt – jelentette az izraeli tizenhármas kereskedelmi televízió híradása szerdán.

Nem csak az arabok, de a zsidók is elutasítják Trump béketervét

A telepesek elutasították a tervet, mert semmiképpen, semmilyen feltételek mellett sem hajlandók elfogadni a palesztin állam felállítását. "Ha ez az ára az izraeli fennhatóság kiterjesztésének a ciszjordániai településekre, akkor inkább lemondunk annektálásukról" – nyilatkozta egyik képviselőjük a televízióban.

"Nagyon zavarban vagyunk" – mondta David Elhajani, a ciszjordániai telepesek tanácsának vezetője a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek. "Nem tudunk egyetérteni egy olyan tervvel, amely magában foglalja egy palesztin állam létrehozását, hogy veszélyeztesse Izrael államát, és a jövőben jelentős veszélyt jelentsen" – tette hozzá.

"Kijelentjük, hogy soha nem engedjük meg egy palesztin állam létrehozását, még az izraeli uralom ciszjordániai kiterjesztésének árán sem" – tette hozzá.

A telepesek vezetői kedden találkoztak Washingtonban Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, aki megpróbálta megszerezni támogatásukat a Trump-tervhez.

Kép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Majd ràjuk fogja, hogy direkt hàborúzni akarnak.
Csizmás Kond
Ez azért is vagyon érdekes, mert elméletileg Izráel telepedett rá Palesztinára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.