Falugyűlés összehívását ígérte szombatra a polgármester a szerdai tanácsülésén azoknak a gyergyóditróiaknak, akik fellázadtak két külföldi vendégmunkás jelenléte miatt – írja a Maszol.ro.

Katolikus segédlelkész heccelte fel a gyergyóditróiakat a Srí Lanka-i pékek ellen
Fotó: Pixabay

Mint arról beszámoltunk, az erdélyi faluban óriási felháborodást keltett, hogy az egyik pékségben két Srí Lanka-i péket kezdtek dolgoztatni.

A ditróiak egy része nehezményezte az „idegenek” jelenlétét a településen, és migránsveszélyt kiáltva Facebook-csoportot hozott létre, amelyen durván fenyegették a vállalkozót és a vendégmunkásokat is.

A tiltakozók élére a helyi katolikus segédlelkész, Biró Károly állt, aki – a helyiek elmondása szerint – a vasárnapi szentmise végén hívta fel a hívek figyelmét

az „idegenek” által hordozott veszélyre.

Arra szólította fel a község lakosságát, hogy szerdán közösen fejezzék ki tiltakozásukat, és kérjék a helyzet megoldását a település polgármesterétől. Így a tiltakozók a gyergyóditrói katolikus templom előtti téren gyülekeztek szerdán 15 óra után.

A tiltakozók azt mondták:

sértette őket a pékség tulajdonosának az a kijelentése, miszerint új kultúrák megismerése csak gazdagíthatja a községet.

A tömeg közepén maga Biró Károly segédlelkész is feltűnt, aki kevéssel négy óra előtt a templomba invitálta az összegyűlt embereket. Odabent a pap a közös imát követően

tüzes hangú beszédben hívta fel a jelenlévők figyelmét a székely nép sorsára és az általa elszenvedett igazságtalanságokra.

A portál érdeklődésére Puskás Elemér polgármester elmondta: nem látja egyelőre, hogyan lehetne megoldani a kialakult helyzetet, úgy érzi, nem tud törvényesen lépni az önkormányzat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Orbán székely népe, orbán választói.
Itt a példa, hogy mit tud tenni egy ostoba pap egy ostoba néppel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@namihami: Nem is azokkal volt a baj csak média meg a bulvár arra irányította és így lett belőle világszenzáció. Szerintem van pék mert nem ma indult be az üzem, de a minimál miatt lassan elfogytak.
Csizmás Kond
@namihami: elhamarkodtam...szóval bár úgy alkalmazták mint szakembereket én sem hiszem hogy a srylankai kenyérsütési technológia ugyanaz volna mint a székeltföldi...ez leginkább az állami betelepítési program műve .
Csizmás Kond
@staro2: Te honnan veszed hogy kit és miért uszított a pap ?
advocat
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Kondi! Szoktam más "lapot" is olvasni. Nem csak azt amire fizetnek, hogy okos kommenteket írjak. És még olvasnod sem kell, mert magy az anélkül is, hogy tudnád miről is szól. Ja! Ha megfizetik!
advocat
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Ditrói polgármester: a magyar közmédia retorikája miatt rettegnek a székelyek a vendégmunkásoktól. Ő talán ott él.
Csizmás Kond
@advocat: ...okos komment :))...olyan nincs, mert ami neked okos az másnak nem biztos, példa erre, hogy neked nem tetszik az én beírásom. A megfizetés...aki abba ennyire bele tudja magát élni, hogy mindenkiben fizetett ügynököt lát annak százas, hogy van köze hozzá. és a másik beírásod...mindenki elmondja a magáét, és a pártja véleményét, azzal meg annyit elértek, hogy már a rendőrség is vizsgálódni kezdett gyűlöletbeszéd néven...milyen polgármester az aki a saját választottjait kiteszi a meghurcolásnak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.