Az MTI tájékoztatása szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos és Szlávik János infektológus főorvos sajtótájékoztatót vasárnap tart abból az alkalomból, hogy hét magyar állampolgár ma hazaérkezik Vuhanból.

Ma hazaérnek a koronavírus-karanténba zárt magyarok Kínából

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára korábban arról beszélt, hogy rrancia segítséggel hozhatják haza a Vuhanban rekedt magyarokat, az őket szállító repülőgép péntek hajnalban indulhat a kínai városba. Ekkor még úgy tűnt, hogy a magyarok szombaton hazaérnek. Az államtitkár szerint nyolc magyar állampolgár tartózkodik a lezárt Hupej tartományban, hatan Vuhanban, ketten más városokban. Ők mind jól vannak, nem betegedtek meg, és közülük heten szeretnék elhagyni Kínát.

Megerősítette: nem tudnak olyan magyarról, aki megbetegedett volna külföldön vagy itthon, és nem tudnak olyan külföldi állampolgárról sem, aki megfertőződött volna korábban és most Magyarországon tartózkodna. Közölte: a kínai Hupej tartományba senkinek nem ajánlják a beutazást.

(24.hu)

MTI/EPA/COMPIC/Kaisa Siren

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.