A szenátus felmentette Donald Trump elnököt a vádak alól az ellene folyó közjogi felelősségre vonási eljárásban.

Trump ezt is megúszta, de egyáltalán nem meglepő

Az impeachment eredménye borítékolható volt, mivel a törvényhozás felső házában a republikánusok vannak többségben – ráadásul Trump elítéléséhez kétharmados többség kellett volna.

52 szenátor szavazott az elnök felmentésére, míg 48-an támogatták Trump felelősségre vonását, köztük egyedüli republikánusként Mitt Romney, Utah állam szenátora, a párt korábbi elnökjelöltje, az első szenátor, aki párttársa ellen szavazott egy közjogi felelősségre vonás során. Romney azzal érvelt, igazolódott, hogy az elnök személyes és politikai okok miatt tartott vissza egy segélyt Ukrajnától, amely ráadásul az Egyesült Államok szövetségese.

A szerdai szavazás eredménye azt jelenti, hogy sem a hatalommal való visszaélés, sem a kongresszusi vizsgálat akadályozása miatt nem ítélték el az elnököt az amerikai történelem harmadik impeachmentjének végén.

(24.hu)

MTI/EPA/Michael Reynolds

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Romney-t pont úgy leszarja Trump, mint a szottyadt bajkeverő Pelosi-t...
36
Iowai előválasztás, 97%, Trump javára. Kipipálva! Ez a lényeg.
Eriksson
Sokat áskálódtak a demokraták, mire így jártak. Trump népszerűbb mint valaha.
teuton
@Eriksson: Ezt a marhasagot a pesti striciktöl vetted at? Talan nezdd meg a HIVATALOS AMERIKAI nepszerüsegi mutatokat... Persze birkaknak barmit be let adni, ök meg magyarul sem tudnak, nemhogy idegen nyelven... Beeeee!!!
teuton
@36: Analfabeta!!! NEM elövalasztas volt, hanem a sajat partjan belüli jelöltvalasztas!!!
csak úgy....
@teuton: nézd el neki,ma újra fölvételizett a munkásörségbe oszt attu ilyen zilált lelkileg...
Eriksson
@teuton: Csak az ostobák hiszik azt, hogy rosszindulatú vádaskodásokkal választást lehet nyerni.
Nem szabadna túlzásokba esni, mert az mindig kontraproduktív.
teuton
@Eriksson: Rosszindulatu vadaskodasnak gondolod amiröl megvan a hangfelvetel? Ami miatt a sajat partjan belül is egy szenator a zsarolast büntettnek minösitette? Talan neked is meg kellene tanulnod olvasni, mint nehany jobbszelsö haverodnak, mint hascsikari, gumicsizmas, stb.
Eriksson
@teuton: .
Egy szenátor minősít.
.
Na és a sok-sok millió amerikai? Azok véleménye smafu?
teuton
@Eriksson: A SAJAT partja szenatora minösit!!! A"sok-sok millio amerikai"...
Na akkor szamok es tenyek. Ha egyaltalan erdekel valakit a jobbszelen...
1. Trump nepszerüsege katasztrofalis, nagyon lecsökkent a megvalasztasa ota. Akik tamogatjak, azok az alulkepzett, iskolazatlan, videki emberek, akiket a mediaval (Fox, Breitbart, stb.) könnyü befolyasolni. Ismerös ez valamelyik kelet-europai orszagbol?
2. Trump 2 millioval kevesebb szavazatot kapott a valasztaskor, mint Clinton.
Ismerös az ilyen valasztasi szamjatekos trükközes valahonnan? Olyan orszagbol, ahol a leadott szavazatok 40%a (a valasztasjogosultak 1/3a!!!) eleg a parlamenti 2/3hoz?! Mas, demokratikus orszagban 50% alatt meg kormanyt sen tud a nyertes koalicios partner nelkül alakitani, nemhogy 2/3dal diktatoroskodni!!!
Eriksson
@teuton: Én nem valamely újság szakavatott cikkírójának a véleményét mondom, hanem a magamét. Eléggé nyitott szemmel és füllel figyelek a világ történéseire, hogy következtetéseket vonhassak le. Ez lehet jó, lehet rossz, de mindenképpen az enyém.

Hogy kik támogatják Trumpot, esetünkben nem releváns. Lényeg az, hogy népszerűbb mint valaha. Tudom, hogy bizonyos körökben nem ez a helyzet, de a meccset ugye, gólokra játsszák.
Hogy 2 millióval kevesebb szavazatot kapott mint Clinton, az szintén nem releváns, mert Amerikában olyan a választási rendszer, hogy ez benne van a pakliban. És egyébként mikor volt az már, nem is hasonlítható a mai politikai helyzet az akkorival.
S akármekkora elefánt, van támogatottsága, hiszen nem tudják kinyírni a demokraták.

Ha a hazai parlamenti képviseletre gondolsz, az teljesen világos. A pártokra és képviselőkre külün-külön kellett szavazni. Így adódott, hogy a Fidesz összességében ugyan kevesebb szavazatot, de képviselői ugyanakkor több mandátumot szereztek. Nincs ebben semmi ellentmondás.
Az viszont érdekes, hogy ezekben a zűrzavaros időkben, ilyen ellenszéllel kormányon tudnak maradni.
teuton
@Eriksson: Akkora baromsagokat irsz, hogy ertelmetlen dolog ra valaszolni, de megprobalom:
- Szoval SZERINTED nagyobb Trump tamogatottsaga, mint valaha... Hat ez lehet a TE maganvelemenyed, de irrelevans, mert nem az ujsagirok velemenye, hanem a statisztikak szerint alacsonyabb., mint a megvaölasztaskor volt! Ilyen alapon persze kijelentheted azt is, a TE MGANVELEMENYED szerint 2x2=5!
- A magyar valasztasi törvenyt a fidesz alakitotta igy, söt a szavazokerületeket is atszabta, függetlenül a szavazok letszamatol. Csak egy kicsit kell a neten keresgelni -ha valaki nem vegezte el a 8 osztalyt es matekbol olyan gyenge, hogy nem tud rajönni-, hogyan lehetseges akar 25%bol is többseget kihozni!
Arrol mar nem is beszelnek, hogy közpenzböl költ szavazasi reklamra, ujsagokra (mind a 19 megyi lap fideszkezben!), nemzeti konzultaciora, stb. Jo reklammal a szart is el lehet adni a buta nepnek, lasd McDonalds, Coca-Cola, söt meg függö is lesz töle!
Eriksson
@teuton: Csapongsz és engem véleményezel. Ez lenne a vitakutúra?
teuton
@Eriksson: Esetleg valaszolni tudnal, nem velemenyezni? 2x2 az 4 vagy a TE VELEMENYED szerint 5? Mert a tenyek azok ugye nem szamitanak nalad, csak a TE maganvelemenyed...
Eriksson
@teuton: Elismerem, hogy nem Gyurcsánytól tanultam számolni:
www.youtube.com/watch?v=KzUrqf_KqoQ
Ezt csak a poén kedvéért jegyeztem meg. Mert aki számolni tud, az mindent tud. Na de ha belezavarodik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.