Távozik pártvezetői tisztségéből Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, aki Angela Merkelt váltotta a tisztségben.

Balhé a német kormánypártnál: visszalépett Angela Merkel utódja

CDU-s körökből származó értesülések szerint Annegret Kramp-Karrenbauer Berlinben a párt vezetőségi ülésén elmondta, hogy nem kíván a CDU kancellárjelöltjeként indulni a következő – 2021 őszére tervezett – szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson.

Tervei szerint a vezetésével az idén nyáron megszervezik a kancellárjelölt kiválasztási folyamatát, és a munka végeztével távozik a pártelnöki tisztségből. A szövetségi kormányban betöltött védelmi miniszteri tisztségét megtartja.

Annegret Kramp-Karrenbauert 2018 decemberében választották meg a CDU elnökének. Angela Merkel kancellárt követte a tisztségben. Pártelnöki tevékenysége idején a CDU választói támogatottsága nem erősödött. Személyes népszerűsége megválasztása óta alacsony, nem sikerült a választók számottevő részét meggyőznie arról, hogy megfelelő kancellárjelölt, illetve kancellár lehet belőle.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/CLEMENS BILAN 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.