Komoly bírságokkal fogják ezt büntetni Örményországban.

Durva törvénymódosítás: az egész országban tilos lesz közterületen dohányozni

Új törvényt fogadott el csütörtökön az örmény parlament a zárt légterű helyeken, illetve a közterületeken való dohányzásról. Az egészségügyi minisztérium által beterjesztett tilalmat – 76 igennel 16 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett – elfogadták.

„Gratulálok mindenkinek, aki ellenzi a dohányzást a köztereken”

– idézte Ararat Mirzoján házelnök szavait a 24.hu. A tilalom kiterjed majd a közterületek mellett a tömegközlekedési eszközökre, illetve a kulturális intézetekre és a művelődési házakra is. Akik a tilalom ellenére rágyújtanak, komoly büntetésre számíthatnak: akár 30 ezer forintnak megfelelő dramra is büntethetik őket.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@fideszes gyökér: Nekem sosem ment monitoron keresztül még, pedig néha nem bántam volna:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Nagyon helyes. A cigivel az a legnagyobb probléma, hogy másokra is ártalmas, főleg a gyerekek vannak kitéve otthon ennek a komoly veszélynek. Sajnos ezzel viszont nincs mit tenni, de legalább máshol ne engedjék meg, szigorítsák amennyire csak lehet. Ja, plusz mennyi pénz megy el azokra akik még tüdőrákot, stb. is kapnak tőle.
division
@fideszes gyökér: Nekem sosem ment monitoron keresztül még, pedig néha nem bántam volna:-)
jesz
hahaha...méghogy az örményeknél betiltották a dohányzást a közterületeken, a tömegközlekedési járműveken, kulturális intézményekben? ...hát ezt fel kell dolgozniuk...tíz évv alsó hangon, amire leesik a tantusz..méghogy a buszon, vonaton nem dohányozhat egy büszke örmény? ..na neee..
Pálinkás Pál
@division: Te igen hülye... magyarázd már el nekem ha szabadban dohányzok,miképpen károsítja más egészségét??? Az ilyen hozzászólásaidon látszik hogy semmiről nincs véleményed,szimplán hülye vagy!!!
Peller Anikó
@Baranyi Ferenc: Végre valami értelmeset is csinál a kurmányunk. Hogy hol cigizzél? Hát sehol bazzeg. Kapj be egy trabant kipufogót vagy inhalálozzál egy kémény felett. Egy szerencsétlen balfasz vagy, a cigigyárosok a tenyerüket dörzsölik miközben röhögnek rajtad. Te fizeted az egyik legnagyobb adót miközben a fene megesz egy kis gégerákért.

Ja bocs, ez nem is nálunk van hanem örményiában. Pekk.
sokanvagyunk
Gondolom, országukban az új dohánygyárak létesítéséhez azért állami dotációt biztosítanak majd... - az árudák meg nemzeti szóval kezdődhetnek csak.
Aki Én
@Shikari: Nincs az a cigi, nincs az a tehénfing, aminél ne lennél károsabb az élővilágra. De neked fingod sincs.
Aki Én
@division: Ja. Végülis ha a kertemben dohányzom, vagy az autómban, az nem megy közterületre.
NEm dohányzom, nem is szeretem, de ez akkora baromság, hogymég.
levarosbukta
Piálni, hugyozni, verekedni azt azért még szabad ugye? Csak cigizni nem! Értem!
KisGenyo2
@division: "Ja, plusz mennyi pénz megy el azokra akik még tüdőrákot, stb. is kapnak tőle."
Nos sokkal kevesebb, mint amennyit plusz adóként betesznek az államkasszába, nyugdíjként meg kevesebbet vesznek ki onnan (mert előbb halnak meg). A dohányzás ezért nem tilos és várhatóan nem is lesz az! Ez az egyik legnagyobb üzlete az államnak! ;-)
division
@Pálinkás Pál: Rajtad meg az látszik, hogy nagy bagós lehetsz, plusz még hülye is vagy:-)
division
@Aki Én: A kertedben meg az autódban dohányozhatsz, csak soha ne legyen senki eközben a közeledben, akinek az egészségét károsíthatnád.
Aki Én
@division: ...ok, köszi. De onnan nem viszi a szél közterületre?
division
@Aki Én: Hiába próbálsz megint okosabbnak látszani mit amilyen valójában vagy, nem hat meg. Az autód meg a kerted messze nem egyenlő a közterülettel, mondjuk egy buszmegállóval, ahol egymás mellett vannak közvetlenül az emberek.
SystemError
A közösségi létezés sok minden egymás "területeinek" megsértésével jár együtt. Amennyiben ezt csak dohányfüstre nézzük, amiből nagyon jó önmegvalósító vitákat lehet gerjeszteni...aminek semmi köze nem lesz már a valós élettani hatások arányaira vonatkozóan...:)

Gondolom most minden nem dohányos a nagy érvek mellett figyel arra is, hogy ő viszont mással nem teszi ugyanezt, mondjuk a dízel szarjával, de még egy benzines autóval sem jár egyedül az amúgy bkv-val fêlórára lévő munkahelyére. Ezzel nem a dohányzók/nemdohányzók mellé akartam állni, csak vannak funckionálisan értelmes, arányos döntések és van az önmegvalósítás és az áldozat szerepében tetszelgő hiszterizálás. Valószínüleg itt is létezik egy elfogadható aranyközépút..
Rockxy
Igen, van akit zavar a füst, megértem, annak ellenére hogy engem nem.
Mifelénk csikkek borítanak el lassan de biztosan mindent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.