Franciaországban belehalt a betegségbe egy 80 éves kínai turista. Ő a járvány első halálos áldozata, aki Ázsián kívül hunyt el.

A férfi Kínából érkezett január 16-án Franciaországba, és január 25-én helyezték karanténba egy kórházban – idézi a BBC a francia egészségügyi minisztert, Agnes Buzynt.

Eddig Kínán kívül csak a Fülöp-szigeteken és Japánban volt halálos áldozata a járványnak. Franciaországban 11 embert kezelnek a koronavírus-járvány miatt, hatan vannak kórházban, köztük a most elhunyt turista lánya is. Az orvosok szerint neki jó esélyei vannak a gyógyulásra.

A Covid-19 járványt okozó koronavírus kiindulóponjának számító kínai tartományon kívül tovább lassul a járvány terjedése, de továbbra is szedi áldozatait a kór.

Meghalt egy férfi Európában a koronavírus miatt

Február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában. Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust.

Hongkongban több százan tüntettek szombaton az ellen, hogy a különleges közigazgatású kínai terület kormányzata karantént akar kialakítani bizonyos középületekben az anyaország területéről érkezők számára. Követelték, hogy ehelyett teljesen zárják le a Kínával közös határt, senki ne utazhasson be onnan.

A müncheni biztonságpolitikai konferencián részt vevő Csin Kang kínai külügyminiszter-helyettes kijelentette szombaton: Peking biztos abban, hogy a járványnak hamarosan vége lesz, és csak rövid ideig nyomasztja a gazdaságot, utána a fellendülés erős lesz az újra felszabaduló fogyasztói kereslet hatására.

Az Egyesült Államok két különgéppel már szombaton hazareptet 380 olyan amerikai állampolgárt, aki a japán Jokohama kikötőjében karanténba zárt Diamond Princess óceánjáró üdülőhajón tartózkodik, és nincsenek tünetei.

A japán hatóságok pénteken megkezdték a hajó idős és megroppant egészségű utasainak evakuálását. Közülük csak azok szállhatnak partra, akiknél nem merült fel a fertőzés gyanúja. A tüneteket mutató betegek továbbra is a hajón maradnak. A hazaszállítandó amerikai állampolgárokat az Egyesült Államokban ismét megvizsgálják, és 14 napos karanténba helyezik azokat, akiknél ezt indokoltnak tartják. Ezeket az amerikai járványügyi hivatal egyik tisztségviselője közölte a sajtóval, de a hivatal nem erősítette meg, hogy valóban ez a terve az amerikai kormánynak.

Cikk – és címlapkép: AFp

(bbc.cominfostart.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iradres
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.