Kínai tudósok úgy véli, hogy a koronavírus a wuhani halpiactól mindössze 300 méterre lévő kínai kormány laboratóriumából származik. Bombaként robbant a hír, miszerint a Peking által szponzorált Dél-Kínai Műszaki Egyetemen azt állítják, hogy a fertőzést a Wuhan Betegségkezelő Központ idézhette elő. „A 2019-nCoV koronavírus lehetséges eredete” – írta Botao Xiao és Lei Xiao tudósok, akik …

Forrás: vitalnews.hu
Feltöltő: Veress Máté
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Bombaként robbant a hír, miszerint a Peking által szponzorált Dél-Kínai Műszaki Egyetemen azt állítják, hogy a fertőzést a Wuhan Betegségkezelő Központ idézhette elő.
„A 2019-nCoV koronavírus lehetséges eredete” – írta Botao Xiao és Lei Xiao tudósok, akik szerint a WHCDC laboratóriumokban tartotta a betegség által sújtott állatokat, ideértve 605 denevért is.
Azt is megemlíti, hogy a denevérek – amelyek megfertőződtek a koronavírussal – egyszer megtámadtak egy kutatót akinek denevérvér volt a bőrén.
A jelentés szerint: A betegek genomszekvenciái 96% vagy 89% -ban azonosak voltak a Bat CoV ZC45 koronavírussal, amelyet eredetileg a Rhinolophus affinisben találtak.
Azt is leírja a jelentése, hogy ez a fajta denevér 600 mérföldre (965 km) őshonos. Annak az eshetősége pedig igen csekély, hogy onnan iderepüljön egy denevér.
Ehelyett a szerzők arra utalnak, hogy a néhány száz méterre lévő központból indult a járvány.
A jelentés szerint, az egyik ott dolgozó, akinek denevérvér került a bőrére, két hétig tartotta magát karanténban. Ugyanez a dolgozó szintén karanténba helyezte magát, amikor denevér ürülék került a bőrére.
Azt is megemlíti, hogy felfedeztek egy élő kullancsot is a denevéren. Ezek a paraziták képesek terjeszteni a fertőzéseket a gazdatest vérén keresztül.
A jelentés arra is kitér, hogy a kutatóintézet közel volt a kórházhoz is, ahol doktorok első csoportja megfertőződött.
Valószínű, hogy a vírus kiszivárogott, bár a jövőbeli vizsgálatokhoz szilárd bizonyítékokra van szükség.
Peller Anikó
@emerencia: Jó a cikk, a denevéreket okolja a SARS, MERS és a disznók SADS járványos fertőzéseiért.

www.mdpi.com/1999-4915/11/3/210

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.