A csődvédelem alatt levezénylik annak a 450 áruháznak a bezárását, amit korábban jelentettek be.

Az amerikai Pier 1 Imports bútoráruházlánc csődvédelmet kért az illetékes virginiai bíróságon, miután az elmúlt időszak gazdálkodási nehézségei után végképp ellehetetlenült a működése. Eközben tovább folytatják a tárgyalásokat még megmaradt eszközeik, illetve hálózatuk eladásáról.

A bejelentés nem okozott igazán nagy meglepetést, hiszen

a társaság nem egészen két hónappal ezelőtt már figyelmeztetést adott ki arra vonatkozóan, hogy működésének finanszírozása az idei évben komoly nehézségekbe ütközhet.

Mostani közleményükben hangsúlyozzák, hogy a csődvédelem alatt levezénylik annak a 450 áruháznak a bezárását, amit korábban jelentettek be. Emellett tárgyalásokat folytatnak több potenciális vevővel is, akiknek egyike reményeik szerint megvásárolja a cég még működőképes részlegeit.

A minősített ajánlatok benyújtási határideje március 23-a.

Az importbútorok és lakberendezési tárgyak értékesítésével foglalkozó társaság részvényei az elmúlt egy évben korábbi értékük több mint 80 százalékát elveszítették. A vállalat eddig 400 áruházát zárta be, vagy indította el a végkiárusítást, miközben az online üzletág zavartalanul működik tovább.

(origo.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.