Komolyan aggódnak az Európai Parlament mértékadó politikai csoportjai amiatt, hogy egyhelyben topog a Lengyelországgal és Magyarországgal szemben elindított 7. cikkelyes eljárás, és a tagállamok illetékes miniszterei februári ülésükön sem tűzik napirendre a témát.

Az európai vezetők egyre türelmetlenebbek a magyar kormány elleni eljárás jegelése miatt

A képviselő-testület kereszténydemokrata, szocialista, liberális, zöldpárti és szélsőbaloldali frakcióinak vezetői pénteken levelet írtak az unió állam- és kormányfői testületét elnöklő Charles Michelnek, valamint a soros EU elnöki posztot betöltő Horvátország európai ügyekkel foglalkozó államtitkárának, Andreja Metelko-Zgombicnak, amelyben hangot adnak a jogállami eljárás eredménytelenségével kapcsolatos aggályaiknak. Az ötök a 7. cikkelyes folyamattal foglalkozó kormányközi fórum, az Általános Ügyek Tanácsa keddi ülése elé időzítették a levelüket, amely információink szerint a szocialisták kezdeményezésére született.

A Népszava birtokába került dokumentumban a frakcióvezetők felszólítják a tagállamok képviselőiből álló grémiumot, hogy végre cselekedjenek.

Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon fontosak az EU következő keretköltségvetéséről zajló tárgyalások, de a Tanács nem hagyhatja figyelmen kívül az unió alapértékeit érő, legalább ennyire jelentős és folyamatos veszélyeket sem

– írják, újabb vitákat, meghallgatásokat sürgetve.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Se lenyelni, se kiköpni nem tudják ezt az egészet. Amikor megalakult az Unió nem számoltak azzal, hogy lesznek, akik csak a jogaikat ismerik, a kötelezettségeiket nem. Amikor egy kormány a saját maga által pár éve hozott törvényt veszi semmibe, és nem tartja be, sőt visszamenőleg megsemmisíti, arra nem hiszem, hogy gondolt volna bárki is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
aszongya: Európai Parlament mértékadó csoportjai...(..)..
Jó lett volna néhány mértékadó nevet említeni...
ja, hogy nics olyan? akkormeg?
Nessy
Se lenyelni, se kiköpni nem tudják ezt az egészet. Amikor megalakult az Unió nem számoltak azzal, hogy lesznek, akik csak a jogaikat ismerik, a kötelezettségeiket nem. Amikor egy kormány a saját maga által pár éve hozott törvényt veszi semmibe, és nem tartja be, sőt visszamenőleg megsemmisíti, arra nem hiszem, hogy gondolt volna bárki is!
teuton
@jesz: Analfabeta! NEM nevekröl, szemelyekröl van szo, hanem egesz frakciokrol! Ha megnezed az aranyokat, ez több mint 2/3!!! Az egesz naci-jobbszel kivetelevel mindegyikl partcsoport! Akkor böfögjel be, ha megtanultal olvasni es tudod miröl van egyaltalan szo!
www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20200131PHT71531/20200131PHT71531_original.png
Lepényleső
...ezért azok holnap még rátesznek egy lapáttal,s törvénybe foglalják a törvénytelenséget,
- semmibe véve a bírói ítéleteket?
tudode
Az, hogy a TÖRVÉNYEN FELÜLIEK szóraKÁZHATNAK úgy a benszülöttekkel, mint az EU-val az már az állampolgárok megbocsáthatatlan bűne, hogy egy voksot is kaphat az, aki valójában nemisminiszterelnök, mert elvette az eszét az EGYEDURALKODÁS
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=135s
.
Ha nem vigyáz a világ Mr energia-, és lóvé VÁMpír azt hiszi magáról, hogy ükelme a Jani azért, mert úgy ahogy NÉGYSZER VESZTETT, és NÉGYSZER NYERT, az un. GYŐZTES MINDENT VISZ-elfelé!
.
Nézzük csak hogyan fényezi az EU bacilusa magát, papír nélkül
.
----- Jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozója, Róma, 2019.09.21
.
www.youtube.com/watch?v=cqa63Y-1mAg&t=2748s
.
???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.