Lengyelországban mostantól automatikusan jár.

Bevezetik a 13. havi nyugdíjt

Az automatikusan, külön kérvény nélkül járó támogatásra idén 9,8 millióan lesznek jogosultak, akiknek összességében 11,75 milliárd zlotyt (mintegy 921,5 milliárd forint) folyosítanak.

Andrzej Duda, lengyel elnök aláírta a 13. havi, a minimálbérrel megegyező összegű nyugdíjról szóló törvényt. A varsói kormány már a 14. havi járulék tervezetét is jóváhagyta.

A 13. havi nyugdíjat az adott év március 1-jén érvényes minimálnyugdíjjal egyenlő összegben fizetik ki minden év áprilisában. Miután idén márciustól a minimálnyugdíjat 100 zlotyval emelik, a járulék bruttó 1,2 ezer zlotyt (94,1 ezer forint) tesz majd ki.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nálunk most készítik elő a hetedik havi nyugdíjat A 2010-s vásárlóértéke 2020-ban csak hét havit ér, és ezt decemberben fogják kifizetni, a kamu rezsikötvénnyel. amit a szolgáltatókon vernek le.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@durbincs: az ómidióta is te vagy? Tök egyformák vagytok. Mondjuk rajtad legalább mosolygok néha, de a haverod über elmebeteg.
ómió
@kereső: Nem venném el a státuszodat! Az olyan bolsis!
ómió
@Aki Én: Látom, eddig hatástalan az öngyógyításod! Még Internacionálé-kántálás után is a másikra hazudod bolsi valódat! Azért csak próbálkozz tovább!
Aki Én
@ómidióta a vén bolsi: Alszol pár órát, aztán ugyanott folytatod, vén bolsi? Qrva sivár egy életed van, tudod? Aztán csodálkozol, hogy még a kóbor macskák is elkerülnek?
Ómijó neked ebben, vén lúzer?
kereső
@ómió: Egyebet nem tudsz? Unalmas vagy.
ómió
@kereső: igyeld a bolsi csinnbummcirkuszotokat! Az majd biztos szórakoztat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.