A V4 kormányfői csúcstalálkozót tartanak szerdán Prágában.

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozót tartanak szerdán Prágában, az értekezleten a többi között megvitatják a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet is – erősítette meg szombaton a CTK hírügynökségnek Andrej Babis cseh kormányfő.

A CTK szerint a találkozóról először Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő adott hírt szombaton a Twitteren, és azt írta, hogy Varsó javasolta az értekezlet megtartását.

A V4 kormányfői a koronavírusról is egyeztetnek

A V4 országok találkozója az időszerű európai helyzettel fog foglalkozni. Szeretnénk előkészíteni a koronavírussal kapcsolatos megoldásokat és megerősíteni az együttműködést

– írta Morawiecki twitteres bejegyzésében.

Andrej Babis megerősítette a CTK-nak, hogy V4-es találkozót tartanak szerdán, de annak konkrét idejét még nem véglegesítették.

Még a magyar és a szlovák kormányfők álláspontjára várunk

– írta Babis.

Eddig egyetlen visegrádi országban sincs még koronavírusos beteg

– tette hozzá a cseh kormányfő. A CTK szerint a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar miniszterelnök a találkozón megvitatja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásával kapcsolatos időszerű kérdéseket.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Úgy lenne ötösöm a lottón (bár soha nem lottózok), hogy a török határnyitás okozta mingránsokról egyeztetnek. Orbán egyébként sem tud másról beszélni. Migránsok, Soros, Brüsszel és kifújt. Erdogán határnyitási hírére orbán tuti még pezsgőt is bontott...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...és ez az " egyeztetés " pár órán keresztül az ov(r)ális szobák kanapéján zárt ajtók mögött történik !!!
colibri
Úgy lenne ötösöm a lottón (bár soha nem lottózok), hogy a török határnyitás okozta mingránsokról egyeztetnek. Orbán egyébként sem tud másról beszélni. Migránsok, Soros, Brüsszel és kifújt. Erdogán határnyitási hírére orbán tuti még pezsgőt is bontott...
Gauntlet
Meg volt az szervezve, Erdogan meg Putyin is utálja Európát. Furcsa az is hogy előzmény nélkül ugrott a vírus Wuhanból Olaszországba!
Sámannus
Nagyon pozitívak!...
Mindenki gyanús!
Körkörös védekezésileg egymást is fedezik.
tudode
Azért ügyeljenek a mentális egészségükre, mert az elfűrészelt óriás bácsi nemisminiszterelnökként delejes!
Eladott Ország
"Magyarország egészségügyi szakembergárdája nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő" már csak azért is könnyű őket nemzetközi mércével megmérni, mert külföldön dolgoznak Orbán: Arra készülünk, hogy a koronavírus Magyarországon is megjelenik és akkor majd ráfogom a migránsokra és Szorosra. Most még nem kell félni a vírus megjelenésétől, csak augusztusra kapott időpontot. „Ha Magyarországra jössz, nem fertőzheted meg a magyar embereket”
kereső
@Eladott Ország: Meg bizzanak benne- előbb egy csörgőkigyóban.
Felkészült az ország, amikor a kórházakban február végére elfogyott a finaszirozási összeg. Ezek a kufárok meg alkudoznak a beszállitókkal? Mi lesz itt, ha ténylegesen megjelenik a virus hazánkban is? Szájkarate, meg mutogatás.
Borsodi
@kereső: Mi lenne be oltatják magukat a tehetősek, mi meg pusztulhatunk ha gyenge a szervezetünk.
Lepényleső
V-4 es egyeztetés? Az egyik azt mondja;ne azt nézzétek mit mondok hanem,hogy mit teszek? A másiknak tetszenek
az ilyen beszédek? A harmadik államában a magyarság másodállásban? A negyedik meg a nyugat biztonságában?
Hiheti bárki az esti mesék birodalmában,hogy ez egy szövetség a mesevilágban,- ki nem mondott kínjukban?
Gauntlet
@Borsodi: egy szakember levezette hogy mire kész a védőoltás (3-5 év), valószínűleg lecseng a vírus.
Borsodi
@Gauntlet: Én úgy tudom megvan de egy év kell a tesztelésre.Vagyis ha terjed a vírus kelendőbb lesz. Egyébként a Svájciak már rég kifejlesztettek egy oltóanyagot ami erre a vírusra is jó állítólag,mért nincs erről szó,mért kell kísérletezni ha emberek halnak meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.