A török elnök kemény szavakkal illette a jelenlegi helyzetet.

Bevándorlás: Erdogan komolyan rápirított a nyugatiakra, nem hajlandó bezárni a kapukat

A Nyugat is ki fogja venni a részét a migráció jelentette teherből

- szögezte le Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában civil szervezetek képviselői előtt.

Beszédében Erdogan úgy fogalmazott:

"hónapokkal ezelőtt megmondtam, hogy ha a Nyugat nem veszi ki a részét e teherből, megnyitjuk a kapukat".

"Ezek nem vették komolyan a dolgot, és úgy gondolták, blöffölök, aztán amikor megnyíltak a kapuk, egymás után kezdtek el jönni a telefonhívások, hogy zárjuk be"

- mutatott rá a török elnök, hozzátéve:

"mi pedig megmondtuk, hogy a téma le van zárva, a kapuk már nyitva állnak, és most ti is ki fogjátok venni a részeteket ebből a dologból".

Erdogan a török-görög határra érkező migránstömegekre utalva jelezte:

"a tegnapi nappal a számok nagymértékben növekedtek és csak nőnek tovább".

Jelezte: hétfő este Bojko Boriszov bolgár miniszterelnököt fogadja az ankarai államfői palotában, később pedig telefonon beszél Angela Merkel német kancellárral.

Ankarai illetékesek pénteken közölték: Törökország már nincs abban a helyzetben, hogy feltartóztassa a menekülteket, és megnyitotta a határokat az Európa felé igyekvők előtt.

Süleyman Soylu török belügyminiszter vasárnap hivatalos Twitter-fiókján azt állította, hogy este 19 óra 40-percig 100 ezer 577 migráns hagyta el az országot az Európai Unióval határos török Edirne tartományon keresztül. Ezt a görög és a bolgár hatóságok is cáfolják, miután mindkét ország megerősítette keleti határa védelmét.

A görög rendőrség szerint péntek óta több mint 15 500 illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg, de például Kraszimir Karakacsanov bolgár védelmi miniszter vasárnap egyenesen úgy nyilatkozott, hogy az országba egyetlen migráns sem érkezett, és a határon nyugodt a helyzet.

Forrás: MTI

Kép: MTI/AP/Burhan Ozbilici

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Továbbra sem értem, hogy ha ők kiengedik őket, miért kell bárki másnak beengedni. Ha bárki beengedi őket százezrével, jönnek újabb százezrek.
De no para, a mi kerítésünk megvédi Európát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@csak úgy...: Mér bújna ki? Bakondi és a többi "kommunikációs" szakember szépen elhallgatja erdogan és putyin szerepét- szijjártó toporzékkal az élen. Mit mondhatott ez az aljas a görög "kollégájának", azután, hogy maximális támogatásukról biztositották erdogant?
csak úgy....
@kereső: szomorúan de igazat kell ,hogy adjak Neked ! úgy jó a hülyéknek,hogy ha azt az átkozott migráncsot a soros küldte!
persze,ezeket a törököktöl szélnekeresztetteket nehéz lesz a soros nyakába varrni,...gondolom már dolgozik rajta a fidesz .
cikicakk55
" Aki Én" 2csak úgy" " kereső" : Már megint lehetetlen benneteket lájkolni. Egyet értek mindenkivel. itt a leginkább a dúce barátja az orosz dúce kavart be. Ők támadták meg a dúce másik barátját Ördogánt.Most mit tesz a mi mini miniszterelnökünk.Melyik haverja mellé áll? Hazudik mind a kettőnek gondolom. Én úgy emlékszem,hogy annak idején merkellel kötöttek egy egyezményt a Törökök. Az Unió fizet egy bizonyos (nagyon nem kevés összeget) és ennek fejében a Törökök nem engedik ki a határom a migránsokat. Mi lett a gond? nem fizet már a nyugat? Nem arról volt szó,hogy úgy segítenek,hogy ész nélkül befogadnak mindenkit.Arról volt szó,hogy megfizetik a migráncs táborok létesítését és az emberek eltartását. Mit tehet az Unió arról,hogy Putyin nem bír magával és utálja a Törököket. Egyébként szerintem ha az a rengeteg migráns ide érne a határra Orbánék sok ezer milliárdos kerítése annyit érne nekik,mint sasnak a pókháló. Arról nem is beszélve,hogy a határt védő katonák és rendőrök kiképzése nagyon messze van az alapostól.
kereső
@cikicakk55: Sose bánd, nem azért irok.Bár mostanság sokszor még azt sem engedi. Nem is tudom, hogy a nagy szólás-és véleménynyilvánitási szabadság jegyében, mi nem tetszik a propinak.:)))))))
csak úgy....
@cikicakk55: putyint szándékosan nem említettem mert fosok,hogy úgy járok mint anno többen a családunkból,aki sosem jöttek vissza a szibériai vendégszeretetböl.
mindenki tudja,hogy a "szálakat" putyin mozgatja és erdogán,orbán csak bábok ..
Nessy
És hogy ne legyen hiány a menekültekből, Erdogan most indított újabb offenzívát Szíriában!
Aztán tavasszal meglátogatja drága kebelbarátját, Orbánt. Pár milliárd forint és teljes közlekedési káosz árán!
Az meg szépen megköszöni a napi rettegés adagot, a hívek nevében!
Hogy szakadjon le velük a kolostor erkélye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.