Így akarják elkerülni, hogy nagy tömeg gyűljön össze a gyorsan terjedő olaszországi koronajárvány idején. Itthon is óvintézkedéseket tesz a katolikus egyház. Róma lakói és turistái is pontosan tudják, hogy a Szent Péter-bazilikában tartott vasárnapi mise után a pápa rendszerint kiáll egy ablakba a Szent Péter tér fölött, ahol a hőségben és tűző napsütésben is mindig tömeg várja az Úrangyala imádságot.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nincs ez egy kicsit túllihegve

ráadásul valahogy a tömegek ellen nem biztos, hogy hatásos

Természetese nem kétlem, hogy szükség van intézkedésekre, bár az itthoni Operatív bizottság láttán???, Ha már a hazaiak, az megvan, hogy a bigottság javaslatát elfogadta a kormány (nem lesz ünnepség)??? Nagy vita lehetett, s talán most éppen a balkéz is tudta, mit monda a jobb! =))
No, de evezzünk nemzetközi vizekre. Vannak versenyek amiket törölnek és/vagy elhalasztottak. Vannak, amiket „zárt kapuk mellett” tartanak, azaz nézők nélkül. Mondom nézők, nem matyar fociról van szó. Fura volt nézni az EUSP-on az üres lelátókat, de a legfurább a biatlon verseny volt. A lelátok üresek, de a pálya mentén végig 10-15-méterre ott szorongtak a nézők!
S hasonló gondom van Őszentsége kapcsán is, hisz „az ablakba a Szent Péter tér fölött” meglehetősen messze van, de legyen az ő gondjuk.
Nekem a „MKPK intézkedései járvány megelőzése érdekében” kiáltvány tetszik nagyon. Különösen az a pont, hogy kérik „a paptestvéreiket, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsenek”. Pl. alkohollal!!! Na jó kézmosásról van szó! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.